Otvorena nova poslovnica Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. u Velikoj Kladuši

08.07.2009. 10:18 / Izvor: eKapija.ba
Otvorena nova poslovnica Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. u Velikoj Kladuši

Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. nastavila je sa širenjem poslovne mreže otvaranjem poslovnice u Velikoj Kladuši u sklopu Filijale Bihać.

Inovativnost, najsavremenije tehnologije, te znanje i iskustvo na području bankarstva i ulaganja neke su od prednosti Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., a u koje će se moći uvjeriti i građani u novootvorenoj poslovnici.

"Sa otvaranjem nove poslovnice u Unsko-sanskom kantonu Hypo Group Alpe Adria zaokružuje svoju prisutnost u svim dijelovima Bosne i Hercegovine s posebnim naglaskom na regionalna privredna, demografska i kulturna središta od kojih je bihaćka regija jedna od propulzivnijih. Klijentima na području grada i cijelog kantona možemo ponuditi ulaganja u privredu i ljudske potencijale, kroz moderne bankarske tehnologije, znanja i proizvode, od poticanja najmodernijih oblika štednje do kartičnog poslovanja bez kojeg je nemoguće zamisliti savremen svijet. Naša poslovna filozofija je stalni rast i razvoj, kao i očuvanje stečene pozicije jednog od najsigurnijih financijskih partnera u Alpe-Adria regiji" istakao je Petar Jurčić, direktor Hypo Alpe-Adria-Bank d.d..

Građani će se u savremeno opremljenom prostoru nove poslovnice uz pomoć stručnog i osposobljenog osoblja moći informirati o svim uslugama i proizvodima Banke, te odabrati za sebe najpovoljnije financijske opcije, saopćeno je iz Hypo Alpe-Adria-Bank d.d..

Hypo Alpe-Adria-Bank u Bosni i Hercegovini posluje kroz preko 100 poslovnica, što predstavlja jednu od najrazgranatijih mreža poslovnica bankarskog sektora u BiH.

Hypo Group Alpe Adria je međunarodna financijska institucija s više od 370 poslovnica Banke i Leasinga u 11 država (Austrija, Italija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Njemačka, Mađarska, Bugarska i Makedonija) i poviješću dugom 110 godina. Hypo Group Alpe Adria posluje pod koncernom Hypo Alpe-Adria-Bank International AG sa sjedištem u Klagenfurtu (Austrija). Vlasnici su: BayernLB 67.08%, osiguravajuće poduzeće GRAWE-Gruppe 20.48 %, Vlada pokrajine Koruške Kärntner Landesholding 12.42 %, zaklada djelatnika Hypo Alpe-Adria Mitarbeiter Privatstiftung (0,02%). Hypo Group Alpe Adria trenutno u svojoj mreži upošljava 7.400 djelatnika, koji se brinu za potrebe više od 1,2 mil. klijenata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti