Otvorena novoizgrađena sportska dvorana Arena Gradiška vrijedna 14 mil. KM

12.11.2020. 08:59 / Izvor: Akta.ba
Otvorena novoizgrađena sportska dvorana Arena Gradiška vrijedna 14 mil. KM

Izgradnja sportske dvorane, koja je počela 2008. godine, koštala oko 14 miliona KM.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić jučer su svečano otvorili sportsku dvoranu "Arena Gradiška", kapitalni i za razvoj sporta u ovoj opštini najznačajniji izgrađeni objekat u posljednje četiri i po decenije.

Dodik je čestitao Gradskoj upravi i gradonačelniku Adžiću na uspješno završenom projektu, te napomenuo da je izgradnju sportske dvorane pratilo mnogo izazova.

"Ovo je dokaz naše sposobnosti da možemo da obezbijedimo stručne kadrove da ovakave objekte projektuju i izvođače koji to treba da izgrade, te Gradsku upravu koja to kavlitetno prati sa stanovišta standarda i dozvola. Ovo je dokaz još jednog našeg uspjeha", naglasio je Dodik.

On je poželio sportistima dobre rezultate, te poručio građanima Gradiške da budu ponosni na ovu dvoranu. Adžić je istakao da je otvaranje sportske dvorane veliki dan za mlade ljude i sportiste u Gradišci.

"Arena Gradiška je velelepan i multifunkcionalan objekat, koji ima tri sale. To su velika univerzalna sala, mala sala za odbojku i košarku i dvorana za borilačke sportove", naveo je Adžić.

On je naveo da Gradiška ima 23 kluba dvoranskih sportova, koji su osvajali značajna takmičenja i donosili evropske i svjetske medalje.

Adžić je rekao da je izgradnja sportske dvorane, koja je počela 2008. godine, koštala oko 14 miliona KM, te da su u izgradnji primijenjeni najsavremeniji standardi energetske efikasnosti.

On je dodao da je uz dvoranu i fudbalski stadion izgrađen i fudbalski teren sa vještačkom travom da bi i fudbaleri imali bolje uslove za treninge i utakmice.

"Arenu Gradiška" su, zajedno sa Dodikom i Adžićem, otvorili članovi gradiških sportskih kubova, a otvaranju su prisutvovali predstavnici gradskih i republičkih vlasti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti