Otvorene prijave za AHK nagradu za stručno obrazovanje

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Otvorene prijave za AHK nagradu za stručno obrazovanje

30.11.2018. 15:34 / Izvor: Akta.ba

Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini prvi put predstavlja, pod pokroviteljstvom Ambasade Savezne Republike Njemačke, AHK nagradu za stručno obrazovanje. Nagrada je namijenjena firmama i obrazovnim institucijama u BiH koje se zajednički, vlastitim inicijativama angažuju za praktično dualno stručno obrazovanje prilagođeno potrebama privrede u Bosni i Hercegovini.

AHK nagradom za stručno obrazovanje promoviraju se dobri primjeri inicijativa iz polja dualnog stručnog obrazovanja. Prijaviti se mogu sve firme i obrazovne institucije sa sjedištemu Bosni i Hercegovini zajedničkom prijavom, koje provode, ili su nedavno okončali, dualne programe. Prijave su otvorene za sve firme neovisno o branši, veličini i pravnom obliku.

Program ili inicijativa treba biti obilježena visokim stepenom dualnosti, odnosno spojem teorije i stručne prakse u firmi. Kako navode iz AHK, članstvo firme u Udruženju za unapređenje njemačko- bosanskohercegovačkih privrednih odnosa (Wirtschaftsverein BiH) nije preduslov i ne smatra se prednošću.

Prijave je potrebno dostaviti do 14. 12. 2018. putem popunjenog prijavnog obrasca. Važeće su samo zajedničke prijave od najmanje dva partnera. Pored prijavnog formulara potrebno je priložiti i digitalne medije (u formi prezentacije – najviše 6 slidova / video – najviše 3 minute / fotografije / pitchdeck). Prijavu treba potvrditi rukovodstvo firme i direktor obrazovne institucije.

Predstavništvo njemačke privrede u BiH će nagraditi tri (3) finalista u okviru svog novogodišnjeg prijema 05.02.2019. u Sarajevu. 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti