Otvorene tenderske ponude za završetak lota 1 sarajevske obilaznice

18.11.2011. 13:25 / Izvor: eKapija.ba
Otvorene tenderske ponude za završetak lota 1 sarajevske obilaznice

U prostorijama JP Cesta FBiH danas je organizirano javno otvaranje tenderskih ponuda za završetak radova na lotu 1 sarajevske obilaznice.

Do isteka zakonski predviđenog roka, pristiglo je pet ponuda i to: Bh. konzorcij- GP Put Sarajevo, Euroasfalt Sarajevo i GP ŽGP Sarajevo, Alpine-Bau, JV Cesta Varaždin, Integral inžinjering i Granit Skoplje, Osijek Koteks i JV Strabag i HP Investing.

Nakon raskida ugovora sa SCT-om, s predstavnicima finansijskih kreditnih institucija dogovoreno je da se uradi presijek stanja izvršenih radova na lotu 1 te novi predmjer radova. Ugovori za nastavak dijela radova na lotu 1 potpisani su u septembru ove godine sa ŽGP-om i Hidrogradnjom koji su završili interventne radove na lotu 1, što je veoma značajno- jer je time spriječeno propadanje do sada izgrađenih objekata na ovom dijelu sarajevske obilaznice.

Novi tender za završetak preostalih radova na lotu 1 sarajevske obilaznice, uz saglasnost kreditora, odnosno međunarodnih finansijskih institucija (EBRD, EIB i OPEC Fond for International Development -OFID), raspisan je 4.10.2011. godine, a zatvoren 18.11.2011. godine. Tender je raspisan prema kriterijama kreditora, koje su prihvatile i državna i federalna vlada. Posao će, prema tim kriterijima, dobiti najpovoljniji ponuđač koji ispunjava sve propisane uvjete -tehničke, finansijske, reference i sl.

Evaluaciji ponuda pristupljeno je odmah, a javnost će o rezultatima ovog tendera i odabiru novog izvođača radova biti obaviještena odmah nakon okončanja procesa evaluacije ponuda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti