Otvorenje BBI centra 2008. godine – U gradnju će biti uloženo oko 80 mil KM

24.09.2007. 10:03 / Izvor: Dnevni Avaz
Otvorenje BBI centra 2008. godine – U gradnju će biti uloženo oko 80 mil KM

Na mjestu nekadašnje robne kuće "Sarajka", gdje se sada gradi moderni BBI centar, u toku je zidanje pete etaže. Istovremeno, radnici kroz podzemni dio objekta provode elektro i vodovodne instalacije te kanalizaciju, a počeli su i sa zanatskim radovima.

"Ispred bivšeg kina "Dubrovnik" rekonstruiramo fekalne i kišne kanalizacije i priključenja BBI centra na gradsku kanalizacionu mrežu. Obnovit ćemo i vodovodnu mrežu te se priključiti na gradski vodovod, a provest ćemo i plin" kazao je Sead Živalj, direktor "BBI Leasing & Real Estate", koja je vlasnik centra. Budući centar projektiran je stepenasto, tako da će zgrada imati tri nivoa. Osnovna spratnost je prizemlje i četiri sprata, zatim prizemlje i pet spratova. Na jednom dijelu objekat se izdiže i imat će prizemlje i deset spratova.

U njemu će, osim kancelarija, biti butici, supermarket, ljekarske ordinacije, salon ljepote, frizerski salon, fitnes, autopraonica, bankomati, mjenjačnica, restoran… Centar, u čiju izgradnju će biti uloženo oko 80 miliona KM, imat će i garažu sa 464 parking mjesta, a njegovo otvorenje planirano je početkom 2008. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti