Ozvaničena saradnja Quality Cert Sarajevo i Global Standards Consortiuma

30.07.2019. 13:14 / Izvor: Akta.ba
Ozvaničena saradnja Quality Cert Sarajevo i Global Standards Consortiuma

Potpisnici će koristiti akumulirano znanje i iskustvo u iznalaženju naučnih i praktičnih rješenja za koje postoje uzajamni interesi.

Quality Cert Sarajevo i Global Standards Consortium iz Novog Sada su potpisali Memorandum o razumijevanju i saradnji.

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba Nermin Mahmutović direktor Quality Cert Sarajevo je rekao da potpisani dokument predstavlja generalni okvir za institucionalnu, međunarodnu saradnju, kojom je primarno predviđeno poduzimanje zajedničkih aktivnosti u domenu sigurnosnih standarda.

"Potpisnici će koristiti akumulirano znanje i iskustvo u iznalaženju naučnih i praktičnih rješenja za koje postoje uzajamni interesi",kazao je Mahmutović, te pojasnio kako su međunarodni standardi  vezani za one iz domena sigurnosti informacija, sajber sigurnosti, privatnosti ličnih podataka, procjene rizika i prevencije korupcije i sprječavanja podmićivanja.

Naveo je kako je ova saradnja veoma važna, posebno zbog razmjene iskustava i znanja sa međunarodnim ekspertima.

"Global Standards Consortium je lider u pružanju konsultantskih usluga i obuka u Regionu, stoga mi želimo da sarađujemo sa najboljima", rekao je Mahmutović.

Govoreći o daljim planovima Mahmutović je naveo da imaju plan širenja na tržišta zemalja u regionu i podizanje svjesti  o sigurnosti u Bosni i Hercegovini.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti