Pale imaju veliki turistički i privredni potencijal

17.07.2020. 09:57 / Izvor: SRNA
Pale imaju veliki turistički i privredni potencijal

Grupa poslanika u Narodnoj skupštini Srpske razgovarala je sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem.

Grupa poslanika u Narodnoj skupštini Srpske razgovarala je sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem o funkcionisanju lokalne zajednice i tom prilikom zajednički je ocijenjeno da Pale imaju veliki turistički i privredni potencijal, te zaslužuju podršku u razvojnim projektima.

Narodni poslanik Goran Selak rekao je novinarima da su kao delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, sa šefom Kluba poslanika te partije Maksimom Skokom i poslanikom Andreom Dorić, odlučili da posjete određeni broj opština u sastavu Sarajevsko-romanijske regije.

“Kao predstavnici zakonodavne vlasti imamo dobru saradnju sa Jugovićem. Vidlјivo je da na Palama ima napretka, prvenstveno što se tiče turističkih potencijala, iako imamo problema sa aktuelnom epidemijom i da su ugroženi određeni potencijali. Ali, ono što vidimo na području Pala i što smo čuli, jeste da se preduzimaju adekvatne mjere”, naveo je Selak.

Selak je rekao da rukovodstvo opštine Pale ima jako dobru saradnju sa republičkim vlastima, te da žele da tu saradnju zajedno svi nastave jer je, kako je rekao, Jugović čovjek koji odgovorno, profesionalno i veoma dobro obavlјa svoje poslove.

Jugović je zahvalio narodnim poslanicima koji su posjetili opštinu Pale, te istakao da je sastanak bio neophodan kako bi se sagledalo na koji način oni mogu pomoći u projektima lokalne zajednice.

Prema njegovim riječima, razgovarali su o mnogim temama, o tome kako da određene ideje koje treba da poteknu iz opštine Pale nađu mjesto u poslaničkim klupama, a poslanici koji su posjetili ovu lokalnu zajednicu sigurno će dati podršku svim razvojnim projektima.

“Oni će biti uz opštinu Pale, a to je i njihova obaveza kao narodnih poslanika. Današnja posjeta pokazuje da je riječ o našim iskrenim prijatelјima”, istakao je Jugović i dodao da je današnji sastanak koristan za opštinu Pale.

Nakon sastanka, Jugović je narodnim poslanicima pokazao čime Pale raspolažu – Gradska pijaca, sportski sadržaji, Jahorina, Ravna planina…

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti