Pammer: Vitez sa svojom Poslovnom zonom je jedna od svijetlih tačaka BiH

04.03.2017. 08:09 / Izvor: Akta.ba
Pammer: Vitez sa svojom Poslovnom zonom je jedna od svijetlih tačaka BiH

Vitez sa svojom Poslovnom zonom, Kiseljak, Vogošća, Tešanj, Gračanica, Širko Brijeg… su svijetle, uspješne točke Bosne i Hercegovine odakle se šalju pozitivne poruke u Austriju

"Vitez sa svojom Poslovnom zonom, Kiseljak, Vogošća, Tešanj, Gračanica, Široki Brijeg… su svijetle, uspješne točke Bosne i Hercegovine odakle se šalju pozitivne poruke u Austriju i u druge zemlje Europe. Na žalost takve poruke, te lijepe „slike“ kvare stalni politički nesporazumi, prepucavanja, politička nadmetanja u onom negativnom smislu, međunacionalni nesporazumi koji su bosanskohercegovačka svakodnevnica“, kazao je austrijski veleposlanik u BiH, Martin Pammer koji je boravio u Vitezu.

On je došao u posjetu Vitezu na poziv Joze Miškića, vlasnika i voditelja uspješne viteške tvrtke "Bogner – Edelstal“, čija je matična tvrtka u Austriji.

"Zadovoljstvo mi je bilo vidjeti lijepu i veliku Poslovnu zonu uspješnog gospodarskog središta Viteza", kazao je austrijski veleposlanik nakon što je u društvu domaćina, viteški gospodarstvenika na čelu s predsjednikom Udruge poslodavaca, Antom Rajkovićem, razgledao tvrtke Bogner – Edestal, FIS, Economic, Kristal, Ecos, Maks… "Za Vitez, za ovu veliku poslovnu zonu, mogu reći da su me impresionirali a ujedno potvrda su i moga stajališta da je BiH bogata s mnogim potencijalima, resursima koji još uvijek nisu iskorišteni ili se iskorištavaju tek u malim postocima", dodao je.

Martin Pammer kazao je kako je Austrija veliki prijatelj Bosne i Hercegovine te kako veze i prijateljstva sežu i u daleku prošlost. "Austrija je i veliki gospodarski partner BiH i jedna od najvećih investitora i ulagača na ovom području. Želimo i hoćemo još bolju suradnju u svim oblastima života i rada, prije svega u gospodarstvu od čega se živi i ovdje ostaje i opstaje. Nastaviti ćemo tu suradnju, davati joj nove impulse i preko veleposlanstva u Sarajevu kojemu sam ja na čelu. Uskoro u Sarajevo u naše veleposlanstvo dolazi s funkcije u Zagrebu moj novi suradnik, ekonomski savjetnik, a poboljšavati međudržavnu suradnju na ekonomskom i gospodarskom planu, bit će njegov temeljni zadatak. Radit ćemo na spajanju i povezivanju potencijalni gospodarskih partnera, novih investitora. Dovest ćemo mi u Vitez austrijske gospodarstvenike, organizirat ćemo odlazak viteških i srednjobosanskih gospodarstvenika u Austriju, evo ovdje u Vitezu sam razgovarao i s općinskim načelnikom Tomislavom Bošnjakom Matićem, pa ćemo tražiti i vjerujem naći nove putove za nove iskorake već sada dobre suradnje".

Naglasio je kako se bosanskohercegovački privredni, turistički potencijali, te brojni resursi koje ova zemlja ima moraju više i kvalitetnije prezentirati u Austriji i uopće u inozemstvu.

"U Austriji su gospodarstvenici i potencijalni investitori zainteresirani za BiH, ali im stanje u ovoj državi, političko prije svega, ali i velika i spora administracija, loša infrastruktura… smeta da se i dodatno odluče na te korake. Recimo, govori se, ali nikako da se s radovima i krene, o brzoj cesti Lašva – Vitez – Travnik…Govori se najavljuje se a ništa se ne radi. A i takve investicije, sada govorimo o ovom srednjobosanskom infrastrukturnom iskoraku, bile bi dobar poziv investitorima u Autriji, a i razvoju gospodarske zone u Vitezu, razvoju Busovače, Novog Travnika, Travnika… Na tomu treba raditi, čovjek bez obzira na politička stajališta, bez obzira na vjeru, naciju mora biti iznad politike i političkih nadmudrivanja… A bude li tako Bosni I Hercegovini će uskoro biti otvorena vrata Europske Unije i vidici boljeg i sretnijeg života u ovoj zaista lijepoj zemlji", poručio je austrijski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Martin Pammer.

izvor: www.radiovitez.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti