Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Pandemija ubrzala digitalizaciju malih biznisa: MH Biseri otvorili web shop

Koliko je digitalizacija i e-poslovanje značajno za male biznise pokazuje primjer obrtničke djelatnosti "MH Biseri".

15.10.2021. 08:07 / Izvor: Akta.ba

Pandemija korona virusa je uveliko ubrzala digitalizaciju u svim segmentima poslovanja i mnogima olakšala poslovanje. Koliko je digitalizacija i e-poslovanje značajno za male biznise pokazuje primjer obrtničke djelatnosti "MH Biser".

"Pandemija korona virusa je moju prodaju usmjerila sa Instagrama i Facebooka na web stranicu. Iskoristila sam prazan prostor koji se desio u pandemiji i kreirala svoj web shop", kazala je Hatidža Smajić vlasnica obrtničke djelatnosti MH Biser za Akta.ba. 

Hatidža inače izrađuju ženski i muški nakit od bisera koji čine ogrlice, narukvice, naušnice, prstenovi i nanožnice, a njena dosadašnja prodaja bila je uglavnom na društvenim mrežama. Pravljenjem web stranice uveliko je olakšala proces prodaje.

Web stranica sa vodičem za kupovinu

Web stranica je napravljena sa mnogo truda i na njoj se nalazi čak i vodič za kupovinu. Prilagođena je klijentima u potpunosti, a Hatidži je uveliko olakšala poslovanje.

"Na web stranici kupac samostalno bira dimezije, boju bisera i oblik ogrlice. Također, pojašnjeno je i kako odabrati veličinu narukvice", pojasnila je.

Kupovinom online kupcima štede vrijeme koje im je potrebno da bi otišli u trgovinu i odabrali proizvod za sebe.

"Uz svega nekoliko klikova iz udobnosti svoga doma možete obaviti kupovinu što je sjajno", istakla je vasnica MH Bisera.

Pandemija korona virusa i ograničeno kretanja bilo je ključno da se ubrza dostupnost proizvoda online smatra Hatidža.

Stalna edukacija ključ uspjeha u biznisu

Da bi opstali na tržištu poduzetnici se stalno moraju edukovati i biti u korak sa vremenom.

"Znanje je ključ uspjeha. Edukacija je izuzteno važna za poduzetništvo. Svijet se digitalizuje i mi kao poduzetnici moramo da učimo o tome. Nedavno sam prisustvovala webinaru "Business in Cloud 2021" te smatram da je digitalizacija izuzetno važna kako bismo išli u korak sa vremenom", naglasila je.

Vrijeme je danas najdragocijenije, a digitalizacija i e-poslovanje nam štede dragocijeno vrijeme poručila je Hatidža.

E.O.

PODIJELI:

TAGOVI:

#MH Biseri

#digitalizacija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti