Pannonica širi ponudu: Otvara se treće jezero

26.06.2013. 10:22 / Izvor: Oslobođenje
Pannonica širi ponudu: Otvara se treće jezero

Gostima će, pored tri slana jezera, na raspolaganju biti devet ugostiteljskih objekata, kao i slani slapovi.

Spas od vrućina proteklih dana veliki broj Tuzlaka potražio je na kompleksu Panonskih jezera. Komercijalni rad Panonskih jezera počeo je prije nekoliko dana, a direktor JKP Pannonica Maid Porobić ističe da su zadovoljni početkom ove sezone.

"U ovom kratkom periodu koji smo radili, desetak dana, imali smo dobru posjetu. Samo u ova protekla tri dana oko 30.000 gostiju je posjetilo Pannonicu. U subotu i nedjelju imali smo goste iz svih dijelova naše zemlje", dodao je Porobić.

Jedan od onih kojeg je sunce "natjeralo" da posjeti slanu oazu u Tuzli je i Edin Mazalović iz Kladnja, koji kaže da je bio čest gost Pannonice dok je studirao.

"Panonsko jezero je veliki doprinos gradu Tuzli i ovim okolnim mjestima. Dosta me podsjeća na more i može da ga zamijeni, voda je slana, sadržaji su odlični. Ono što mi se najviše sviđa je to što je osiguranje dosta dobro i što nema nikakvih neprilika koje mogu doživjeti kupači", ističe Mazalović.

Kao i prethodnih godina, zdravlje i sigurnost gostiju su na prvom mjestu, što svim posjetiocima slanih jezera garantuje standard Plave zastave.

"Ona garantuje apsolutnu sigurnost i ispravnost vode, kako hemijsku, tako i bakteriološku. U tome nas prati Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona i mi tri puta sedmično dajemo vodu na analizu", kazao nam je Porobić, dodajući da očekuje da će do kraja ove sedmice i novoizgrađeno treće jezero biti pušteno u rad.

Gostima će, pored tri slana jezera, na raspolaganju biti devet ugostiteljskih objekata, kao i slani slapovi. Od izgradnje prvog jezera 2003. godine pa do danas, kompleks Panonskih slanih jezera posjetilo je više od 2,5 miliona turista, što je unaprijedilo sliku turističke ponude Tuzle.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti