Vijesti

Parafiran ugovor o autoputu Banjaluka – Doboj: Vrijednost izgradnje procijenjena na oko 500 mil EUR

27.06.2007. 09:54 / Izvor: Nezavisne novine

Direktor "Puteva RS" Mladen Lazendić parafirao je jučer (26.06.2007.) sa predstavnicima instituta IGH iz Zagreba, IPSA iz Sarajeva i IMF iz Beograda ugovor o izradi idejnog projekta i studije opravdanosti izgradnje autoputa Banjaluka – Doboj. U "Putevima RS" kažu da će parafirani ugovor biti poslat Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), finansijeru projekta izgradnje autoputa, koja bi o tome trebalo da se izjasni u roku od mjesec dana. "Ako dobijemo suglasnost EBRD-a, pristupićemo potpisivanju ugovora čija vrijednost iznosi oko 1,2 miliona EUR" kazao je Lazendić.

On je naglasio da će idejni projekat i studija opravdanosti bliže odrediti potrebna sredstva za izgradnju autoputa Banjaluka – Doboj. U ranijem generalnom projektu vrijednost izgradnje tog autoputa, dužine 72 kilometra, procijenjena je na oko 500 miliona EUR. Prema tom projektu, autoput bi bio izgrađen u periodu od 2009. do 2013. godine i predstavljao bi saobraćajnu vezu između puta koji vodi od Gradiške preko Banjaluke i FBiH do Hrvatske, sa koridorom 5c.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti