Partnerski sporazum u okviru projekta GOLD

19.09.2014. 08:57 / Izvor: eKapija.ba
Partnerski sporazum u okviru projekta GOLD

Radi se o projektu u kojem sve tri strane učestvuju sa svojim kapacitetima kako bi se obezbijedilo novih 15 radnih mjesta u firmi MDG International koja djeluje u Industrijskoj zoni u Vogošći.

U okviru projekta GOLD jučer je u općini Vogošća potpisan partnerski sporazum između Općine Vogošća, projekta GOLD i firme MDG International. Radi se o projektu u kojem sve tri strane učestvuju sa svojim kapacitetima kako bi se obezbijedilo novih 15 radnih mjesta u firmi MDG International koja djeluje u Industrijskoj zoni u Vogošći.

Projekat GOLD jeste projekat podržan od strane USAID-a i švedske fondacije SIDA namijenjen lokalnom razvoju. Osnovni ciljevi ovog projekta su održivo zapošljavanje, povećanje investicija i izvoza. Općina Vogošća je jedna od 47 općina u Bosni i Hercegovini koje su ušle u ovaj projekat i potpisivanje ovog sporazuma predstavlja prvo konkretiziranje aktivnosti vođenih u okviru ovog projekta.

Kako je istakao općinski načelnik Edin Smajić uvjeren je kako će ovo biti samo prvi od mnogih drugih projekata i da će saradnja sa privrednicima u Vogošći u bliskoj budućnosti biti uređena na strateškim osnovama, te da će se ova zajednica boriti da pomogne svakome ko je spremna da otvori i jedno jedino održivo radno mjesto, saopćeno je iz Općine Vogošća.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti