Pavić: Oživljavanjem Impra otvoriće se nova radna mjesta

12.02.2015. 14:30 / Izvor: SRNA
Pavić: Oživljavanjem Impra otvoriće se nova radna mjesta

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da je najava kupoprodaje mesne industrije "Impro" italijanskoj firmi "Spečale karne" značajna, jer će dovesti do otvaranja novih radnih mjesta i farmi.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da je najava kupoprodaje mesne industrije "Impro" italijanskoj firmi "Spečale karne" značajna, jer će dovesti do otvaranja novih radnih mjesta i farmi. Pavić je rekao da će biti zaposlen određen broj radnika, te otvorene nove i proširene postojeće farme, budući da su prerađivački kapaciteti "Impra" mnogo veći od trenutne proizvodnje žive stoke na području Prijedora.

"Naše zadovoljstvo u gradskoj upravi je što su italijanski investitori procijenili Prijedor kao povoljnu destinaciju u koju vrijedi ulagati i ocijenili da ambijent koji stvaramo za domaće i strane investitore može i njima donijeti koristi otvaranjem `Impra`", rekao je Pavić novinarima u Prijedoru nakon razgovora sa predstavnicima italijanskog kupca.

On je podsjetio da je "Impro" u stečaju kupila Hipo Alpe Adria banka koja ga je potom prodala austrijskoj "Heti", a ova dogovorila kupoprodaju sa italijanskom firmom.

"Gradska uprava će se naći pri ruci investitorima prilikom registracije, zapošljavanja, prekvalifikacje i dokvalifikacije radne snage i svega što bude trebalo do puštanja pogona u proizvodnju", kaže Pavić.

Predstavnik firme "Spečale karne" Alen Bošnjaković rekao je da nakon pozitivnih pregovora sa "Hetom" slijedi niz tehničkih koraka, kao što su priprema i potpisivanje kupoprodajnog ugovora, angažovanje radne snage, te period investicije i sertifikacije.

"Zahavljujem se gradonačelniku Paviću za jako pozitivno posredništvo od prvog dana kad smo došli u Prijedor pa sve do danas. Mislim da će `Impro` postati, neću reći lokomotiva privrede grada, ali siguran sam poljoprivrede i stočarstva u ovoj regiji i šire", rekao je Bošnjaković.

Mesnu industriju "Impro" privatizovalo je preduzeće "Orion 3" 2006. godine i dovelo ga u stečaj. Stečajni postupak pokrenut je 2011. godine i trajao je do marta 2013. godine kada je Hipo Alpe Adria banka Banjaluka kupila je dio stečajne imovine "Impra" za 4.735.000 KM.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti