PD će tražiti informaciju kako je izdata saglasnost za nabavku respiratora

20.05.2020. 18:10 / Izvor: Avaz.ba
PD će tražiti informaciju kako je izdata saglasnost za nabavku respiratora

Predstavnički dom će tražiti od Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH preciznu informaciju o tome kako je došlo do davanja saglasnosti firmi "Srebrena malina" za nabavku respiratora.

Predstavnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine usvojio je danas Zakon o sudskoj policiji BiH dok podršku nije dobio Prijedlog zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima BiH.

Zbog nepostojanja entitetske većine nije prihvaćeno negativno mišljenje Ustavnopravne komisije o Prijedlogu zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH koje je prethodno birao predsjednik Evropskog suda za lјudska prava, čime je taj prijedlog upućen na naknadno usaglašavanje.U slučaju da je prihvaćeno negativno mišljenje, taj bi prijedlog već okončao svoj parlamentarni put.

Zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta BiH nisu usvojili poslaničku inicijativu Šemsudina Mehmedovića kojom se traži izmjena odluke Zajedničke komisije za administrativne poslove u smislu da se poslanicima dok traje blokada rada Predstavničkog doma obustave isplate plaće za svaki mjesec u kome se ne održi bar jedna sjednica Doma, kao i svim poslanicima koji u tekućem mjesecu ne prisustvuju bar jednom zasjedanju.

Usvojen je zaključak poslanika Nermina Nikšića da Predstavnički dom traži od Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH preciznu informaciju o tome kako je došlo do davanja saglasnosti firmi "Srebrena malina" za nabavku respiratora.

Zastupnici HDZ-a napustili su sjednicu i nisu ni glasali ni po jednoj tački dnevnog reda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti