Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Pehar ne zna gdje se nalazi 80 uvezenih respiratora

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH Davor Pehar rekao je danas na press konferenciji u Sarajevu da ne zna trenutno gdje se nalazi 80 respiratora.

29.04.2020. 12:55 / Izvor: Akta.ba

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH Davor Pehar rekao je danas na press konferenciji u Sarajevu da ne zna trenutno gdje se nalazi  80 respiratora koji su stigli u subotu u Sarajevo, a koji su uvezeni putem kompanije FH Srebrena malina.

On je odgovarajući na upite, pojasnio da je Federalni zavod za javno zdravstvo 25. marta donio Plan potrebne medicinske opreme i zaštitnih sredstava za javne zdravstvene ustanove, te da je on dostavljen Federalnoj upravi civilne zaštite.

Prema njegovim riječima Plan je nastao na temelju podataka koje su dostavile javne zdravstvene ustanove, koje su radile samoprocjenu.

Pehar je naglasio da je za nabavku sve opreme koja se koristi u sprječavanju i suzbijanju posljedica pandemije odgovorna Federalna uprava civilne zaštite, koja radi prema svojim pravilima i procedurama, te da Krizni štab nije upoznat sa detaljima javne nabavke.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti