Pekarska industrija svakodnevno raste zahvaljujući Konzumu BiH

15.10.2016. 11:49 / Izvor: Akta.ba
Pekarska industrija svakodnevno raste zahvaljujući Konzumu BiH

Pekara MBA iz Sarajeva prema Konzumu svakodnevno isporučuje različite vrste proizvoda, a zahvaljujući saradnji sa ovom kompanijom udvostručili su obim posla i povećali broj uposlenih.

Konzum BiH uspješno sarađuje s više od 120 bosanskohercegovačkih proizvođača pekarskih proizvoda, a na odjelima peciva najvećeg maloprodajnog lanca u BiH nalazi se više od 500 vrsta peciva, od kojih 96%  čine domaći pekarski proizvodi koji zadovoljavaju i najistančanije ukuse kupaca.

Pekara MBA iz Sarajeva prema Konzumu svakodnevno isporučuje različite vrste proizvoda, a zahvaljujući saradnji sa ovom kompanijom udvostručili su obim posla i povećali broj uposlenih.

''Konzum je odličan poslovni partner koji poštuje sve uvjete dogovorene saradnje. Od 2007. godine, kada smo počeli saradnju, pa do danas s povećanjem broja prodavaonica Konzuma rasla je i količina narudžbi naših proizvoda. Danas s ponosom ističemo da od ove godine osim Sarajeva, naše proizvode isporučujemo u Konzumove prodavnice širom BiH. Kupcima su svakodnevno na raspolaganju svježa dnevna peciva, višednevna peciva, smrznuti i polusmrznuti pekarski proizvodi kao i kolači'' – ističe Samir Ćerimagić, direktor prodaje MBA pekare Sarajevo.

Pekara Zlatno zrno dnevno isporuči gotovo 4000 komada svježeg peciva u Konzumove prodavnice u RS-u i Kantonu Sarajevo.

''Od kada je počela saradnje, povećali smo obim proizvodnje za čak 40%, čime se ukazala potreba za dodatnom radnom snagom. Vrijedne ruke naših uposlenika svakodnevno pripremaju različite   vrste peciva, koje se šalju u čak 83 Konzumove prodavnice. Izuzetno smo ponosni na partnerski odnos koji smo ostvarili sa Konzumom BiH, koji zaista pruža dobre mogućnosti za sve bh. privrednike",  istakao je Dragan Ostojić, vlasnik pekare Zlatno zrno iz Banja Luke

Sutra se obilježava svjetski dan hljeba, nezamjenjive namirnice čiji se sastav  neprestano usavršava i obogaćuje, a tim povodom Konzum BiH pripremio je bogat izbor svježeg mirisnog peciva u svojim prodavnicama, a u Sarajevu i Banjoj luci  pripremu starih tradicionalnih receptura za spremanje pogače i hljeba u kojima će svi kupci zasigurno uživati.

Razvoj i rast privrede BiH kroz uspješnu saradnju s domaćim proizvođačima, te kreiranje radnih mjesta dugoročni su poslovni ciljevi Konzuma u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti