Pelješki most "ide dalje"

03.09.2017. 08:43 / Izvor: Federalna.ba
Pelješki most 'ide dalje'

Hrvatski premijer je istaknuo kako se Pelješki most gradi na hrvatskom teritoriju, podsjetivši da su tehnički gabariti dogovoreni još prije deset godina.

Pelješki most 'ide dalje' Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je jučer u Žepču da će gradnja Pelješkog mosta biti nastavljena bez obzira na sve primjedbe na taj projekt i politiziranje tog pitanja, istaknuvši kako je Hrvatska u cijelosti izašla u susret svim zahtjevima koji su s tim u vezi u proteklim godinama dolazili iz BiH.

"Ukoliko bilo što treba pojasniti s tehničkog aspekta i međunarodnoga prava, Hrvatska je otvorena za dijalog i pojašnjenja. Vodimo računa da je to najveći pojedinačni projekt koji će biti sufinanciran sredstvima Europske unije s 375 milijuna eura. On za nas predstavlja strateško povezivanje južnog dijela Dubrovačko-neretvanske županije s ostalim dijelom Hrvatske. Taj će projekti ići dalje i vjerujem da će taj projekt dobiti potporu svih politčkih aktera u BiH", kazao je Plenković novinarima na početku svog radnog posjeta BiH, koji je, osim Žepča, obuhvatio i Tuzlu i Orašje.

Hrvatski premijer je istaknuo kako se Pelješki most gradi na hrvatskom teritoriju, podsjetivši da su tehnički gabariti dogovoreni još prije deset godina kada se izašlo u susret zahtjevima koji su dolazili upravo iz BiH.

"Sve što bi u smislu plovnoga puta trebalo doći ispod mosta da bi došlo do Neuma je apsolutno osigurano. Ja osobno ne vidim nikakav veliki problem i da se oko te teme trebaju dizati ikakve velike tenzije u dijalogu između Hrvatske i BiH", kazao je Plenković.

Foto: HRT

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti