Pendeš - Saxer: Značajni pomaci u rješavanju viškova naoružanja i municije

16.05.2018. 13:51 / Izvor: Fena
Pendeš - Saxer: Značajni pomaci u rješavanju viškova naoružanja i municije

Na sastanku je bilo riječi o napretku u procesu rješavanja viškova naoružanja i municije, kao i programima koji su podržani od Vlade Švicarske.

Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš sa saradnicima razgovarala je danas s ambasadoricom Švicarske Konfederacije u BiH Andreom Rauber Saxer o aktuelnim pitanjima u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Bilo je riječi i o napretku u procesu rješavanja viškova naoružanja i municije, kao i programima koji su podržani od Vlade Švicarske a tiču se tog procesa.

Konstatovano je da su u procesu rješavanja viškova naoružanja i municije učinjeni značajni pomaci i da će naredni sastanak Strateškog komiteta za rješavanje viškova naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, biti prilika da se napravi novi presjek stanja, analiziraju dosadašnji učinci i definiraju naredni koraci i planovi za realizaciju aktivnosti iz te oblasti.

Sastanak je danas bio prilika da se razmijene i druge važne informacije iz domena ostalih komplementarnih oblasti relevantnih za sistem odbrane.

Ambasadorica Saxer je iskazala opredijeljenost i podršku Vlade Švicarske za nastavkom reformi u Bosni i Hercegovini, te podršku Bosni i Hercegovini za pristupanje euroatlantskim integracijama, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti