Penny grupacija postala novi vlasnik Radija M

09.05.2020. 09:15 / Izvor: Akta.ba
Penny grupacija postala novi vlasnik Radija M

Radio M postao je dio Penny grupacije (Penny plus, Penny marketi, Penny shop, Toys and Fun), koja je ovim potezom proširila svoju djelatnost.

Radio M postao je dio Penny grupacije (Penny plus, Penny marketi, Penny shop, Toys and Fun), koja je ovim potezom proširila svoju djelatnost. 

Tako će radio sa najvećom tradicijom u čijem zvuku slušaoci uživaju od 1990. godine nakon 30 godina dobija novi identitet i zvuk, saopćili su novi vlasnici.

"Radio uz koji je većina nas odrasla i za koji nas vežu lijepe uspomene od sada pratite u novim bojama i sa novim zvukom. Osim rebrandinga velike promjene dogodit će se u pristupu muzici", navode iz Penny grupacije. 

Novi vlasnici su završili implementaciju digitalnog studijsko produkcijskog sistem po uzoru na vodeće svjetske radijske stanice, te intenzivno rade na proširenju i modernizaciji odašiljača signala, a sve u cilju proširenja pokrivenosti i poboljšanja radio signala.

"U pripremi je i video oprema uz koju će slušaoci pojedine dijelove programa moći pratiti putem društvenih mreža i web portala. Spoj mlade kreativne ekipe, uz profesionalnost i iskustvo koji će svakim trenom osluškivati trendove i želje slušaoca garancija su dobre slušanosti. Novi studio, nova oprema, novi saradnici, novi vizual i novi zvuk pokretači su novih strujanja koja će Radiju M dati vjetar u leđa", ističu.

Podsjetimo, osnivač i dugogodišnji vlasnik Radija M bio je Mirsad Ibrić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti