Perić: Budžet stabilan, za tri mjeseca već ostvarena trećina ukupnih prihoda

30.05.2021. 10:16 / Izvor: SRNA
Perić: Budžet stabilan, za tri mjeseca već ostvarena trećina ukupnih prihoda

Odbornici usvojili i prijedlog odluke o pristupanju izrade Zoning plana područja posebne namjene turističko-izletničkog centra Gornja Trnova.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić ocijenio je da je budžet opštine Ugljevik stabilan i da je u prva tri mjeseca ove godine ostvaren prihod od 4.946.882 KM, što je 33 odsto od ukupno planiranog budžeta u iznosu od 14.852.613 KM.

"Budžet je stabilan, a to nam govori da ćemo moći izaći u susret potrebama naših građanima u skladu sa strategijom razvoja opštine Ugljevik i programima i planovima koje sprovodimo", rekao je Perić nakon sjednice lokalnog parlamenta.

Na redovnoj sjednici Skupštine opštine Ugljevik održanoj u petak, odbornici su usvojili izvještaj o izvršenju budžeta za 2020. godinu u iznosu od 15.423.546 KM.

Predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Đoko Simić rekao je da su odbornici usvojili i prijedlog odluke o pristupanju izrade Zoning plana područja posebne namjene turističko-izletničkog centra Gornja Trnova, te da je to veoma važno za razvoj turizma u ovoj podmajevičkoj opštini.

Odbornici su usvojili odluke o postavljanju dječijeg igrališta na trgu Draže Mihailovića, odluke o utvrđivanju statusa udruženje od interesa za opštinu Ugljevik, kao i informaciju o utrošku sredstava sportskih udruženja i udruženja građana koji se finansiraju/sufinansiraju iz budžeta opštine Ugljevik za prethodnu godinu i informaciju o stanju javnih puteva na području ove opštine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti