Vijesti

Pet firmi iz Milića, Bratunca i Srebrenice dobilo vize za ino-tržište

08.07.2009. 10:39 / Izvor: Nezavisne novine

Alesandre Prieto, šef Kancelarije UNDP-a u Srebrenici, uručio je 07. jula 2009. godine FSC certifikate predstavnicima pet drvoprerađivačkih firmi iz Milića, Bratunca i Srebrenice.

Certifikate o ispunjavanju evropskih standarda u proizvodnji artikala od drveta dobile su firme "Šesti maj", "Savox" i "Wood impeks" iz Milića, "Petroprojekt" iz Bratunca i "Suvenir" iz Srebrenice.

"Ovi certifikati potvrđuju da navedene firme koriste sirovinu iz sertifikovanih šuma kojima se upravlja prema evropskim standardima. Pri preradi ove firme poštuju sve mjere zaštite čovjekove okoline i koriste propisanu tehnologiju koju su obezbijedile da bi ispunile stroge kriterijume za dobijanje certifikata``, rekao je Prieto i dodao da evropsko tržište uslovljava drvoprerađivače posjedovanjem ovih certifikata tako da će ove firme uskoro biti prepoznatljive i svoje proizvode, po višim cijenama, plasirati na inostrano tržište.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti