PharmaS pokrenuo proizvodnju u tvornici lijekova u Zrenjaninu

20.11.2012. 14:11 / Izvor: eKapija.ba
PharmaS pokrenuo proizvodnju u tvornici lijekova u Zrenjaninu

Farmaceutska kompanija PharmaS pokrenula je proizvodnju u novootvorenoj tvornici lijekova u Zrenjaninu, u industrijskoj zoni Bagljaš. U modernoj tvornici nalazi se suvremeni laboratorij za ispitivanje kvalitete lijekova, potpuno automatizirana proizvodnja te skladišni, tehnički i kancelarijski prostor, a završetkom objekta koji je usklađen s EU standardima farmaceutske industrije ukupna investicija kompanije PharmaS u Srbiji iznosi više od 18 milijuna eura.

"Nakon prošlogodišnjeg otvaranja farmaceutske tvornice u Popovači, PharmaS je pokretanjem proizvodnje u jednako modernoj tvornici u Zrenjaninu napravio još jedan veliki korak u razvoju poslovanja i ispunjavanju poslovne strategije. PharmaS već sada predstavlja modernu i fleksibilnu regionalnu farmaceutsku kompaniju koja ima bogatu paletu lijekova na pet tržišta, a uskoro i na šestom. Rekla bih da smo danas prepoznati po kvaliteti proizvoda i usluga, stručnosti, izvrsnosti u standardima te konkurentnom proizvodu iza čega stoji veliki trud brojnih naših stručnjaka u Hrvatskoj i regiji", rekla je Zdravka Knežević, predsjednica Uprave PharmaSa.

Direktor PharmaSa Srbija Radivoj Topalov naglasio je kako će nova tvornica u Zrenjaninu poslovati u skladu s najvišim standardima poslovanja u farmaceutskoj industriji. "Jedna od naših najvažnijih vrijednosti je kvalitet na kojem inzistiramo u svim segmentima poslovanja, a našim daljnjim aktivnostima želimo osigurati visokokvalitetne lijekove te na taj način pridonijeti unapređenju zdravlja svakog pojedinca. Zahvaljujući novoj tvornici ukupni kapaciteti kompanije će biti uvećani što će nam omogućiti brži razvoj kako na tržištu Srbije, tako i na tržištima regije", dodao je Topalov.

Kako je saopćeno, PharmaS će u tvornici u Zrenjaninu proizvoditi široku paletu kvalitetnih generičkih lijekova, odnosno lijekova identičnih originalnom lijeku svojom kvalitetom, svojstvima i djelovanjem. Dosad je PharmaS na srpskom tržištu proizvodio 7 lijekova, a u prvoj fazi u Zrenjaninu PharmaS će proizvoditi 10 lijekova i to uglavnom iz kardiovaskularnog, gastroentrološkog, neuropsihijatrijskog te koštano-mišićnog područja dok će se u sljedećem razdoblju paleta lijekova proširivati, vodeći se potrebama za određenim lijekom, kao i učestalošću bolesti koje se liječe određenim lijekovima.

Nova tvornica imat će kapacitet od 30 milijuna pakiranja lijekova godišnje što će kompaniji pružiti brojne mogućnosti za povećanje proizvodnje lijekova koji će se i dalje plasirati na srpskom tržištu, ali i sukladno tome povećavati izvoz u zemlje regije. U tvornici u Zrenjaninu u prvoj će fazi raditi 30 visoko stručnih djelatnika, a u skladu s razvojem kompanije taj broj će se povećavati.

PharmaS je prisutan u zemljama regije – Hrvatskoj, BiH, Makedoniji, Kosovu i Albaniji, a regionalni fokus omogućuje brzu prilagodbu lokalnim tržištima kao i cjenovnu konkurentnost velikim sustavima, isporučujući pritom lijekove vrhunskog kvaliteta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti