Pirot na jesen dobija mini pič teren

05.08.2009. 09:20 / Izvor: Danas
Pirot na jesen dobija mini pič teren

Pored sportske i balon hale, Pirot će uskoro dobiti i mini pič teren pored Tehničke škole veličine 20 puta 40 metara sa betonskom podlogom preko koje se postavlja veštačka trava.

Ovakva podloga odlična je za sve sportove. Oko terena će biti postavljena ograda visine 1,3 metra sa bočne strane, a sa čeone će se kaskadno povećavati do četiri metra kako bi se sprečilo izletanje lopte van terena. Na samom terenu će biti postavljena dva gola, iznad njih table za košarku, a na sredini dva stuba na koja će se po potrebi montirati mreže za odbojku ili tenis.

Zamenik predsednika opštine Pirot Branislav Kostić kaže za Danas da se Pirot našao u grupi od pedesetak opština koje su kod Ministarstva za omladinu i sport konkurisale za ove terene.

- Izgradnju terena finansiraju Ministarstvo omladine i sporta, Ambasada Norveške, Fudbalski savez Srbije i lokalne samouprave. Naša obaveza je da uradimo sve pripremne radove na terenu za postavljanje veštačke trave, ograde i neophodne opreme. Dobijamo teren koji je višenamenski. Koristiće se za mali fudbal, košarku, rukomet i odbojku, a može da se koristi i za tenis - kaže Kostić.

Pripremni radovi koje će finansirati opština Pirot će koštati 1,5 miliona dinara, a vrednost terena sa veštačkom travom, ograde i opreme je oko 3,5 miliona dinara koliko ulažu Ministarstvo, Ambasada Norveške i Fudbalski savez Srbije.

- Ugovor smo potpisali 16. jula i naša je obaveza da do sredine avgusta, u roku od mesec dana, uradimo pripremne radove. Posle toga sledi montaža terena. Očekujem da sve to bude gotovo u septembru - kaže Kostić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti