PIT HERCEGOVINA okupila stručnjake iz raznih proizvodnih oblasti

30.01.2020. 10:56 / Izvor: Akta.ba
PIT HERCEGOVINA okupila stručnjake iz raznih proizvodnih oblasti
OTVORI GALERIJU

U suradnji i organizaciji konsultantske kuće Targer E&C i INTERA tehnološkog parka u Mostaru je danas počela konferencija PIT.

U suradnji i organizaciji konsultantske kuće Targer E&C i INTERA tehnološkog parka u Mostaru je danas počela konferencija PIT (Proizvodnja-industrija-tehnologija) Hercegovina 2020.

Vedran Šimunović - Izvršni direktor INTERA, Tehnološkog parka Mostar u svom uvodnom obraćanju pozvao je vlasnike proizvodnih firmi da dođu i otvore svoje kompanije u Hercegovini, naročito zbog činjenice da su blizu svih glavnih središta.

Naglasio je kako INTERA radi na približavanju tehnologije i industrije i uvijek su voljni pomoći kako bi donijeli nove tehnologije u firme u cilju poboljšanja proizvodnje u lokalnim firmama.

Sve navedeno, kako je kazao, rade kroz Evropsku poduzetničku mrežu I razne projekte gdje žele donijeti znanja, tehnologije 4.0 u BiH.

"Jako puno toga uspjeli smo uraditi, kao I što je obuka CNC operatera", kazao je Šimunović, te naveo kako tehnologija koju omogućava INTERA firmama im omogućava da budu konkurentne kako na bh., tako i na stranom tržištu.

Tarik Kadrispahić, direktor kompanije Targer Engineering & Consulting, Sarajevo kazao je kako je PIT konferencija jedan mlad događaj, mlad proizvod i zamisao im je da ona postane zborno mjesto okupljanja na stručnim osnovama.

Naglasio je kako su tri najvažnije misije konferencije: učenje, primjena korisnog znanja, povezivanje u širenje nadahnuća i vibracija kroz pozitivne primjere da onaj ko hoće i može.

Kazao je kako je konferencija namijenjena za ljude iz proizvodnog sektora i to mendžmentu, poduzetnicima, odnosno rukovodećem i stručnom kadru proizvodnih kompanija.

Na kraju svog govora kazao je kako je PIT konferencija jedinstven projekat u BiH i regiji.

Bojan Sadiković iz kompanije Info Studio koja je glavni sponzor današnje konferencije kazao je kako se borci uvijek nalaze u industriji, nemaju i kad da se promovišu jer rade. 

Stoga njegova kompanija kako kaže pronalazi načine da se promoviše, ali isto tako I da promoviše kompanije sa kojim sarađuje I kojim pruža usluge.

Smatra kako tržište BiH nije dovoljno kako bi kompanije opstale same, stoga su zajedničkim projektima posvećeni u želji da zajednički kreiraju bolje poslovno okruženje.

Konferencija je okupila oko 120 privrednika i stručnjaka iz raznih proizvodnih oblasti kojima je cilj da se upoznaju sa aktuelnim i naprednim metodama, tehnikama i tehnologijama u poslovnim procesima, kao i da se upoznaju i povežu sa kolegama, ekspertima i poduzetnicima iz kompanija koje dijele zajedničke izazove proizvodne djelatnosti.

Ne manje važna misija konferencije je afirmacija privrede i kreiranje naprednog i tržišno kompetitivnog okruženja u rastućem proizvodnom sektoru.

Sami koncept konferencije je da se učesnici različitim edukativnim izlaganjima i sadržajima što bolje upoznaju sa širokim spektrom tema, ideja, koncepata, kompanija i učesnika, a sve s ciljem dinamičnijeg razvoja vlastitih kompanija i karijera. 

Tokom dana, na konferenciji će biti održan veliki broj stručnih izlaganja u okviru kojih će se govoriti o domaćim i međunarodnim kompanijama s ciljem podsticaja biznisu. Održat će se B2B poslovni susreti i umrežavanje, panel diskusije na goruće teme bh. privrede.

Učesnici će posjetiti i promo kutke i izložbene eksponate sponzora i partnera konferencije.

Neke od zanimljivih govornika i tema o kojim će se govoriti danas jesu: komunikacijom do zadovoljstva uposlenika, primjena rješenja umjetne inteligencije u modernom skladišnom poslovanju i transport, Kako privući i zadržati zaposlene uz pomoć brenda poslodavca, usluge poslovne podrške Europske poduzetničke mreže…

Učesnici će čuti i inspirativnu priča nastanka prve BiH jahte, a u okviru dvije panel diskusije govorit će se kreativnosti i inovativnosti u modernom poslovanju, te o tome kako povećati produktivnost i plate u BH proizvodnim kompanijama.

E.Ko

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti