PK FBiH na Međunarodnoj konferenciji Smart grids and cities ICSG Istanbul 2019

29.04.2019. 13:29 / Izvor: Akta.ba
PK FBiH na Međunarodnoj konferenciji Smart grids and cities ICSG Istanbul 2019

Podpredsjednik Privredne komore FBiH se odazvao zahtjevu za B2B sastancima od strane velikog broja firmi u cilju informisanja o potencijalima za saradnju iz navedenih oblasti sa članicama Privredne komore.

Na poziv i u organizaciji organizatora, podpredsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić je učestvovao na Međunarodnoj konferenciji Smart grids and cities – Pametne mreže i gradovi, koja se održala 25. i 26. aprila 2019. godine u Istanbulu. Konferencija i sajam je okupio eksperte i proizvođače inovativnih sistema i opreme za više oblasti koje definišu pojmove tzv. pametnih infrastrukturnih sistema, upravljanja energijom, upravljanja otpadom, transportnom infrastukturom, sigurnosnim i kontrolnim sistemima, zdravstvenom zaštitom, inovativnim obrazovnim sistemima, energetskom efikasnošću, IKT sektorom, itd.

Zbog aktuelnih, a takođe i planiranih aktivnosti Privredne komore koje se tiču tema obrađivanih na konferenciji, podpredsjednik Privredne komore Federacije Bosne i Hercegovine je održao posebne sastanke sa predstavnicima MUSIAD-a (Nezavisna asocijacija industrijalaca), Asocijacijom za energetsku efikasnost, Asocijacijom izvoznika električne i elektroničke opreme, Generalnom direkcijom za GIS sisteme i pametne gradove pri Ministarstvu okoliša i urbanizma Republike Turske, te predsjednikom Organizacionog odbora konferencije prof. dr. Matthiasom Fingerom, svjetski priznatim ekspertom iz oblasti uspostavljanja tzv. pametnih električnih mreža.

Osim sastanaka sa navedenim zvaničnicima podpredsjednik Privredne komore FBiH se odazvao zahtjevu za B2B sastancima od strane velikog broja firmi u cilju informisanja o potencijalima za saradnju iz navedenih oblasti sa članicama Privredne komore. Takođe, zvaničnici pomenutih asocijacija kao i firme sa kojma su obavljeni B2B susreti su upoznati sa konferencijskim i sajamskim aktivnostima u BiH kojima je Privredna komora FBiH partner.

Zbog razgovora oko interesiranih oblasti i ciljanih skupina na prezentiranim sajamskim događajima, dogovoreni su dalji koraci na sistemskoj razmjeni informacija i kontakata za obrađivane teme kroz infrastukturu Privredne komore FBiH, kao i eventualnih organizovanih dolazaka na  poslovne susrete, stručne konferencije te sajmove u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti