PK FBiH pomoći će MSP da razviju prodajni, marketinški i izvozni kapacitet

01.02.2020. 08:52 / Izvor: Akta.ba
PK FBiH pomoći će MSP da razviju prodajni, marketinški i izvozni kapacitet

Projekat će trajati osam mjeseci i njegovom implementacijom će se razviti marketinški, prodajni i izvozni kapaciteti 10 malih i srednjih preduzeća.

Privredna/Gospodarska Komora FBiH, u partnerstvu sa konsultantskom kompanijom Westport Consulting d.o.o. Sarajevo, uz podršku Ministarstva privrede KS, najavljuje projekat: „Razvoj malih i srednjih preduzeća kroz unapređenje kapaciteta za strateško pozicioniranje i marketing proizvoda na stranim tržištima".

Osnovni cilj projekta je da se kroz unaprijeđenje znanja, vještina i kapaciteta postojećih malih i srednjih preduzeća, te osiguravanje stručne podrške, potpomogne razvoj prodajnih, marketinških i izvoznih kapaciteta malih i srednjih preduzeća i integrira koncept održivog poslovanja, što bi u konačnici rezultovalo jačanjem privrede i smanjenjem nezaposlenosti mladih u Kantonu Sarajevo.

Glavne aktivnosti projekta su program obuke za poboljšanje izvoznih, marketinških i prodajnih kapaciteta za 30 uposlenika iz 10 malih i srednjih preduzeća iz metalne, drvne, tekstilne i automobilske industrije i razvoj priručnika za mala i srednja preduzeća iz oblasti istraživanja tržišta, strateškog marketinga, marketinga i brendiranja proizvoda, izrade izvozne strategije, vještina prodaje i pregovora sa kupcima i koncepta održivog poslovanja. Navedene aktivnosti izvršiti će stručni i iskusni tim biznis konsultanata kompanije Westport Consulting.
 

Pored toga, ekspertski tim kompanije Westport Consulting će pružiti stručnu i poslovnu savjetodavnu podršku svim zainteresiranim MSP-ima tokom tromjesečnog perioda nakon provedbe programa obuke, kako bi podržao njihov rast izvoza i prihoda i dao im savjete za bolji marketing i plasman proizvoda na tržište.

Projekat će trajati osam mjeseci i njegovom implementacijom će se razviti marketinški, prodajni i izvozni kapaciteti 10 malih i srednjih preduzeća, unaprijediti znanja i vještine 30 uposlenika malih i srednjih preduzeća, od čega je očekivano minimalno učešće 10 mladih uposlenika starosne dobi do 35 godina, te će se osigurati dugoročna podrška razvoju i rastu malih i srednjih preduzeća u Kantonu Sarajevo.

Program obuke će se provoditi u prostorijama Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH.   

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti