PKFBiH i Pobjeda u Wolfsburgu: Volkswagen obećao podršku bh. kompanijama

17.03.2018. 09:06 / Izvor: Akta.ba
PKFBiH i Pobjeda u Wolfsburgu: Volkswagen obećao podršku bh. kompanijama

Događaj je održan u prostorijama MarktHalle, na temu #WolfsburgDigital, cjelogodišnje postavke koncipirane kao "pop up” događaj.

Na poziv InovativCampus tima, iz Wolfsburg AG-a, predstavnici Privredne komore FBiH i kompanije "Pobjeda" Tešanj, članice odbora Grupacije automobilske industrije (GAI), prisustvovali su prvom ovogodišnjem "CampusTreff" događaju, koji se organizira kvartalno za predstavnike kompanija koje svoje urede imaju u Inovativnom Centru – Forum Autovision-u. 

Događaj je održan u prostorijama MarktHalle, na temu #WolfsburgDigital, cjelogodišnje postavke koncipirane kao "pop up” događaj. Pored navedenih, druženju su prisustvovali i predstavnici departmenta Wob AG-a, kao i predstavnici kompanija koje rade direktno sa Wob AG-om.

Tokom prezentacije na temu digitalizacije, gdje su se predstavili eminentni stručnjaci iz oblasti digitalizacije u raznim oblastima djelovanja, i druženja poslije održane prezentacije, također se razgovaralo o aktuelnoj problematici "dizel afere”, kao i pogledima Volkswagen-a na automobilsku industriju u bližoj i daljoj budućnosti, te njihovim zahtjevima i očekivanjima od sadašnjih i budućih dobavljača.
 
Također, sa posebnim akcentom se razgovaralo i o neophodnom prelasku sa trenutno važećeg standarda ISO/TS 16949:2016 na IATF 16949:2018, koji je potrebno završiti do početka mjeseca septembra tekuće godine, te o problemima sa kojima bi se kompanije mogle susresti ukoliko se ne izvrši neophodna recertifikacija. Tom prilikom, direktno je ponuđena pomoć od strane Wob AG-a, na način stavljanja na raspolaganje svojih stručnjaka-auditora tokom procesa certifikacije odnosno recertifikacije kompanija.

Tokom sastanka održanog u uredu Grupacije automobilske industrije u Forum Autovision-u, sa predstavnikom Automotive Support Agency, razgovaralo se o trenutnim problemima s kojima se susreće automobilska industrija, te vidovima podrške koju Volkswagen AG može pružiti bh. kompanijama involviranim u automobilskoj industriji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti