PKKS: Anketa zanimanja potrebna trgovini i poljoprivredno-prehrambenom sektoru

22.10.2020. 10:49 / Izvor: Akta.ba
PKKS: Anketa zanimanja potrebna trgovini i poljoprivredno-prehrambenom sektoru

Privredna komora KS, u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade KS provodi istraživanje među privrednim subjektima iz oblasti poljoprivredno-prehrambenog sektora i trgovine .

Privredna komora Kantona Sarajevo, u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, ovih dana provodi istraživanje među privrednim subjektima iz oblasti poljoprivredno-prehrambenog sektora i trgovine s ciljem prikupljanja relevantnih podataka i sačinjavanja projekcije potrebnih zanimanja u ovim oblastima u Kantonu Sarajevo. 

Na osnovu rezultata istraživanja bit će pokrenute aktivnosti na izradi novih standarda zanimanja u narednom petogodišnjem periodu i to za ona zanimanja za koja se pokaže da su potrebna tržištu rada u Kantonu Sarajevo. Kroz unapređenje postojećih i kreiranje novih nastavnih planova i programa utjecat će se i na kvalitet srednjeg stručnog obrazovanja, čvršću povezanost sektora obrazovanja i sektora rada, kao i na zapošljavanje, te je od iznimne važnosti da što veći broj privrednih subjekata uzme učešće u ovom istraživanju.  

Iz Privredne komore Kantona Sarajevo pozivaju sve privredne subjekte iz navedenih oblasti da odgovore na anketni upitnik koji se nalazi na web-stranici Komore www.pksa.ba (link za anketu: https://forms.gle/Mjnw98qD2j4jEhYF7

Kako bi se obezbijedila neophodna pomoć privredi u ovim izazovnim vremenima koja su pred nama, neophodno je na vrijeme i adekvatno reagovati na zahtjeve poslovnog sektora. Stoga bi u narednom periodu i ostale djelatnosti trebale biti obuhvaćene istraživanjima, kako bi se dobile što preciznije informacije o njihovim trenutnim potrebama i planovima za zapošljavanje određenog kadra u budućnosti. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti