Vijesti

PKKS: Održana prezentacija "Domaći i izvozni faktoring"

23.11.2007. 11:47 / Izvor: Fena

Prezantacija o temi "Domaći i izvozni faktoring" održana je u petak, u organizaciji Privredne komore Kantona Sarajevo i kompanije Prvi faktor d.o.o. Sarajevo.

Domaćim kompanijama predstavljene su prednosti faktorinškog ugovora koji nudi rješenje za prodaju sa odgođenim plaćanjem (bez dodatnog osiguranja), zaštitu pred rizicima od neplaćanja, unovčavanje i naplatu potraživanja od domaćih i stranih kupaca.

Ovu modernu finansijsku uslugu mogu koristiti sva preduzeća, a posebno je pogodna za proizvodna koja sirovine moraju nabaviti unaprijed, a čekaju na naplatu i u tom raskoraku mogu doći u određene likvidnosne probleme. Faktoring to efikasno rješava i motivira razvoj maloga, srednjeg i velikog poduzetništva.

"Za izvozne firme faktoring je interesantan jer može da obezbijedi osiguranje, tako da privredni subjekti mogu hrabrije ulaziti u poslovne aranžmane", kazao je direktor Prvog faktora Sarajevo Nedim Rizvanović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti