PKS-RPK i PKFBiH potpisali sporazum o poslovno - tehničkoj saradnji

03.01.2020. 10:10 / Izvor: Akta.ba
PKS-RPK i PKFBiH potpisali sporazum o poslovno - tehničkoj saradnji

Ovaj sporazum treba da omogući regulatornu platformu koja bi se koristila sa obje strane za promociju pomenutih aktivnosti.

Direktorica PKS-RPK Užice Ana Lapčević, i predsjednik Privredne/gospodarske komore Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Jašarspahić prošle sedmice su potpisali sporazum o poslovno - tehničkoj saradnji.

Komore su zaključile sporazum kako bi sistematično radile na promociji poslovnih aktivnosti u oblasti trgovine, investicija, transfera tehnologija, usluga i ostalih sektora privrede. Ovaj sporazum treba da omogući regulatornu platformu koja bi se koristila sa obje strane za promociju pomenutih aktivnosti.

Strane potpisnice su saglasne da, u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima, obavljaju sledeće aktivnosti: Razmjenu informacija u sferi trgovine, ekonomske saradnje i usluga između strana potpisnica; izradu zajedničkih projekata kod međunarodnih i domaćih organizacija; učešće u zajedničkim delegacijama prilikom posjeta sličnim organizacijama u zemlji i inostranstvu; zajedničko organizovanje i nastupanje na tematskim okruglim stolovima za privrednike; zajedničko učešće na izdavačko-informativnim aktivnostima; organizovanje edukacija, u skladu sa ispoljenim interesom i  promociju saradnje u oblasti trgovine, investicija, transfera tehnologije, usluga i svih ostalih privrednih sektora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti