Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Plaće radnicima u zdravstvu bit će isplaćene prije 1. maja

29.04.2014. 08:13 / Izvor: eKapija.ba

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo je uz enormna zalaganja uspio osigurati sredstva u iznosu od gotovo 17 miliona KM za prijevremenu isplatu aprilskih plaća i pratećih troškova svim ustanovama i radnicima zaposlenim u zdravstvu, saopćeno je iz Zavoda.

U cilju osiguranja nesmetanog funkcionisanja sistema zdravstvene zaštite sredstva neophodna za isplatu plaća doznačena su zdravstvenim ustanovama 28. aprila kako bi se omogućila isplata plaća prije prvomajskih praznika.

"Prvi maj je za radnike najznačajniji praznik, jer simbolizira rad, solidarnost i razvoj. Baš zato menadžment Zavoda, na čelu sa dr. Kenanom Crnkićem, ocijenio je da će najbolja čestitka za više od 7.000 zaposlenih u zdravstvu Kantona biti isplata plaća kao neospornog prava i zaslužene beneficije, koju nažalost ogroman broj radnika u Bosni i Hercegovini nije u mogućnosti ostvariti", navodi se u saopćenju.

Kao što je u prethodnom periodu i najavljeno, novo rukovodstvo Zavoda zdravstvenog osiguranja KS pokrenulo je niz aktivnosti na kontroli, racionalizaciji i optimizaciji utroška javnih sredstava, kao i na snažnijoj naplati dugovanja po osnovu doprinosa za zdravstveno osiguranje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti