Plan Slovenije za oporavak turizma

24.08.2020. 08:19 / Izvor: Tanjug
Plan Slovenije za oporavak turizma

Da bi se industrija prilagodila novoj stvarnosti koja je rezultat virusa korona, slovenački partneri rade na planu oporavka.

Da bi se industrija prilagodila novoj stvarnosti koja je rezultat virusa korona, slovenački partneri rade na planu oporavka, objavila je Turistička zajednica Slovenije (STO).

STO je svjesna da će ljudi uvijek željeti da putuju, ali ne po svaku cijenu, već do „odredišta koja mogu garantovati sigurno i istovremeno prijatno iskustvo“, rekla je direktorka STO Maja Pak, prenosi slovenačka agencija STA.

STO tako sarađuje sa Ministarstvom ekonomije, predstavnicima turističke industrije, udruženjima proizvođača i menadžerima destinacija na pripremi plana oporavka slovenačkog turizma.

Slovenački turizam ove godine imaće pad od 70 odsto turista iz inostranstva, ali Slovenci koji odmore provode u zemlji, takođe zbog turističkih vaučera koje je država podijelila za pomoć industriji, nadoknadiće gubitak donekle, tako da će ukupni pad iznositi oko 50 odsto, navodi agencija.

Otkako je virus korona u martu pogodio zemlju, STO je pokrenula nekoliko kampanja, fokusirajući se na promociju Slovenije kao zelene, sigurne i odgovorne destinacije. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti