Planirano značajno više sredstava za investicije

04.12.2020. 07:53 / Izvor: Akta.ba
Planirano značajno više sredstava za investicije

Višković je održao i konsultacije sa predstavnicima Udruženja penzionera RS-a.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je jučer da su u budžetu za narednu godinu planirane uštede u pogledu smanjenja materijalnih i drugih troškova, te da je planirano da se obezbijedi značajno više sredstava za investicije u odnosu na ovogodišnji budžet.

Tokom konsultacija sa predstavnicima Saveza sindikata Republike Srpske o prijedlozima republičkog budžeta za narednu godinu, Višković je naveo da su značajna sredstva planirana i za Kompenzacioni fond Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade RS-a za odnose sa javnošću.

Višković je održao i konsultacije sa predstavnicima Udruženja penzionera RS-a tokom kojih je naglasio da će od 1. januara doći do redovnog usklađivanja penzija, te je iskazano zajedničko opredjeljenje da se nastave aktivnosti na poboljšanju standarda penzionera u Srpskoj.

Predstavnici Saveza sindikata Republike Srpske i Udruženja penzionera Republike Srpske iznijeli su svoje prijedloge i sugestije na budžet i program ekonomskih reformi za narednu godinu.

Sastancima sa predstavnicima Saveza sindikata i Udruženja penzionera Republike Srpske prisustvovali su ministar finansija Zora Vidović i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti