Planirate uređenje dječije sobe? Inside tim donosi vam rješenje!

04.04.2018. 13:01 / Izvor: Akta.ba
Planirate uređenje dječije sobe? Inside tim donosi vam rješenje!
OTVORI GALERIJU

Neophodno osmisliti zanimljiv sadržaj i prijatno okruženje za mališane koji će se u takvom prostoru osjećati komotno, opušteno i sigurno.

Za razliku od ostalih kućnih prostorija, koje najčešće imaju razdvojene funkcije, dječja soba mora zadovoljiti više njih. Najčešće se u njoj dešavaju sve aktivnosti od igranja, učenja, crtanja, čitanja do odmora i spavanja.

Zbog toga je neophodno osmisliti zanimljiv, maštovit sadržaj i prijatno okruženje za mališane i školarce, koji će se u takvom prostoru osjećati komotno, opušteno i sigurno. Dijete bi trebalo da sobu doživljava kao svoj prostor, u čijem će kreiranju učestvovati zajedno sa roditeljima.

Možda ne zvuči komplikovano, ali odgovor na pitanje kako urediti dječju sobu nije nimalo jednostavan i zavisi od različitih faktora, među kojima su najveći veličina prostora i budžet namijenjen opremanju.

Nekoliko primjera koje vam donosi Inside tim, možete pogledajti u fotogaleriji kako u potpunosti iskoristiti prostor i kombinacije koje će, koristeći inovativan namještaj magično dodati više prostora u male dječije sobe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti