Plenković: Bilo bi neustavno da nismo reagirali u slučaju Agrokor

10.05.2018. 12:38 / Izvor: Fena
Plenković: Bilo bi neustavno da nismo reagirali u slučaju Agrokor

Svi dionici procesa restrukturiranja Agrokora trebaju dati svoj maksimum da se do zakonskog roka, 10. srpnja, postigne nagodba s vjerovnicima.

Hrvatski premijer Andrej Plenković u četvrtak se kratko osvrnuo na odluku Ustavnog suda o ustavnosti "lex Agrokor", pri čemu je izjavu predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića da je Vlada bila obavezna intervenirati u slučaju Agrokor ocijenio najbitnijom političkom i pravnom porukom.

"Osim što je Ustavni sud ocijenio da je taj zakon u skladu s Ustavom, kazao je da bi čak bilo i neustavno da Vlada nije reagirala", rekao je Plenković na početku sjednice Vlade RH u osvrtu na ovotjednu odluku Ustavnog suda, koji nije prihvatio prijedloge za ocjenu ustavnosti Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, poznatijim kao "lex Agrokor".

Izjavu predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića da je Vlada bila obvezna intervenirati u slučaju Agrokor, jer bi u suprotnom povrijedila ustavne odredbe koje Hrvatsku opisuju kao socijalnu državu, Plenković je ocijenio najbitnijom političkom i pravnom porukom, prenosi Hina.

Dodao je kako svi dionici procesa restrukturiranja Agrokora trebaju dati svoj maksimum da se do zakonskog roka, 10. srpnja, postigne nagodba s vjerovnicima. Tu očekujem visoki stupanj odgovornosti i kooperativnosti, poručio je.

"Vjerujem da će izvanredna uprava, zajedno sa svim akterima ovoga procesa, pronaći dovoljno i snage i umješnosti da se u dinamici u tjednima koji su pred nama taj veliki posao i realizira", istaknuo je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti