Pliva proslavila završetak poslovne godine

22.12.2008. 15:28 / Izvor: Dnevni list
Pliva proslavila završetak poslovne godine

Kompanija Pliva BiH koja je već dugo godina prisutna na bh. tržištu u Mostaru je je organizirala prijem za poslovne partnere kako bi na taj način obilježili uspješan završetak ove poslovne godine.

Selen Balić, direktor Plive BiH kaže da je ova godina za sve u oblasti farmaceutske industrije bila teška, prije svega zbog završne faze uređivanja ovog tržišta u BiH, te prelaska krize posljednjih mjeseci s globalne na lokalnu razinu.

"Ali što se tiče sljedeće godine optimistični smo prije svega što Pliva iduće sedmice dobija novog vlasnika. Tako da osim rigoroznih ciljeva, računamo na brojne resurse koje možemo koristiti kao članica jedne velike farmaceutske kompanije", kaže Balić.

Iako nije htio govoriti o iznosu prihoda s kojima dočekuju kraj godine kaže da su druga farmaceutska kompanija po veličini prihoda u BiH.

Što se tiče planova za iduću godinu kaže da računaju na rast u 2009. godini i to na osnovi novih proizvoda koje planiraju plasirati na bh. tržište. Prema riječima Balića radi se o plasmanu oko 25 novih proizvoda.

"Iako je ovo ambiciozan plan to nam ne bi bilo prvi put da plasiramo toliko novih proizvoda u jednoj godini", kaže Balić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti