Plivu neće uništiti Tevina tvornica u Mađarskoj

07.06.2010. 10:42 / Izvor: eKapija.ba
Plivu neće uništiti Tevina tvornica u Mađarskoj

Teva Pharmaceuticals, najveći svjetski proizvođač lijekova i vlasnik Plive, uskoro započinje gradnju novoga proizvodnog pogona u Mađarskoj, piše portal slobodnadalmacija.hr

Investicija je vrijedna oko 65 milijuna eura, a otvaranjem tvornice, koje je planirano u 2014. godini, otvorit će se i 260 novih radnih mjesta za mađarske radnike. S obzirom na to da je Teva, kao globalno poznata kompanij, više puta demonstrirala odlučnost kad je u pitanju realizacija zacrtanih poslovnih planova, pa i pri preuzimanju Plive, kad je početkom prošle godine otpušteno nešto manje od 800 zaposlenika, pitanje je hoće li izgradnja proizvodnog pogona u neposrednoj blizini imati negativne utjecaje na poslovanje najveće domaće farmaceutske kompanije.

Iz Plive poručuju da straha za takvo što nema. Naime, kažu, u samo godinu dana poslovanja unutar Teva grupe, u Plivu je s drugih Tevinih lokacija prebačena proizvodnja većeg broja lijekova i aktivnih farmaceutskih supstancija, a Zagreb je postao jedna od strateških proizvodnih lokacija za cijelu grupu.To dokazuje, ističu nadalje, da je Pliva unutar Teve prepoznata kao kvalitetna, konkurentna i troškovno učinkovita lokacija na kojoj se isplati poslovati. U dokaz toj tvrdnji, iz Plive prilažu i podatke prema kojima je tijekom prošle godine proizvodnja gotovih oblika lijekova povećana za više od 30 posto, pri čemu su pojedini pogoni ostvarili rekordan rast te proizvodnju od gotovo tri milijarde tableta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti