Po uzoru na EU: Privredna komora FBiH planira osnivanje inovacijskog vijeća

10.03.2020. 13:38 / Izvor: Akta.ba
Po uzoru na EU: Privredna komora FBiH planira osnivanje inovacijskog vijeća

Inovativnost u BiH zahtijeva jedan studiozniji pristup zbog čega Privredna komora FBiH planira osnivanje inovacijskog vijeća u PKFBiH.

Inovativnost u BiH zahtijeva jedan studiozniji pristup zbog čega Privredna komora FBiH planira osnivanje inovacijskog vijeća pri PKFBiH, najavio je danas potpredsjednik komore Mirsad Jašarspahić.

"Prema našim istraživanjima sve zemlje Evropske unije imaju inovacijska vijeća i mi smo se odlučili na jedan takav korak. Već smo razgovarali sa pojedinim partnerima kao što razvojne agencije, naučne institucije i ostalim segmentima koji će pomoći da jedno takvo tijelo ima mandate, da predlaže i izrađuje strategije za povećanje inovativnosti i inovativnih procesa u proizvodnji", naveo je Jašarspahić.

Kako je kazao, sve su to modaliteti koji će se u budućnosti iskoristiti kako bi se sa jednog mjesta inicirale izrade strategija, povećanja konkuretnosti i inovativnosti malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini.

"To buduće inovacijsko vijeće za industriju će okupljati sve stakeholdere koji mogu da doprinesu kako ubuduće bilo što više fondova za finansiranje inovacija i koji će poboljšati poslovanje malih i srednjih preduzeća i startupa", poručio je on.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti