Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Poboljšanje konkurentske prednosti poduzeća uz MF Plus

MF PLUS uspješno pomaže malim i srednjim poduzećima u podizanju efikasnost u poslovanju

29.06.2017. 09:35 / Izvor: Akta.ba

MF Plus d.o.o. Sarajevo osnovana je 2013. godine kao firma za poslovno i finansijsko savjetovanje i može da ponudi širok spektar usluga koje se baziraju na dugogodišnjem iskustvu, stručnom znanju i kvalitetnom menadžmentu.

MF PLUS uspješno pomaže malim i srednjim poduzećima u podizanju efikasnost u poslovanju, i to zahvaljujući posebno razvijenom programu zvanim Šest sigma koji pokriva sve segmente upravljanja malim i srednjim poduzećima.

Koncept Šest sigma znači potpunu posvećen menadžmenta filozofiji savršenstva, fokusiranje na kupca, poboljšanje procesa i zakon mjerila umjesto osjećaja.

Cilj Šest sigme je prilagoditi cijelu firmu zahtjevima kupaca, tržišta i tehnologija i to tako da od toga imaju koristi radnici, kupci i vlasnici tj.dioničari.

Stručnjaci MF PLUS-a osiguravaju kontinuiranu podršku menadžmentu u transformaciji poduzeća, pomažu u praktičnoj implementaciji dogovorenih poboljšanja, te savjetuju menadžment o strateškim pitanjima u vezi upravljanja, razvoja i postizanja bolje konkurentnosti na tržištu.

Kako razviti inovacijske kapacitete?

U današnjem vremenu globalizacije i izražene želje za poslovanjem i na tržištima Europske unije, poduzeće može ostati konkurentno jedino ukoliko ima razvijenu snažnu kulturu inovativnosti koja joj omogućuje konstantan razvoj inovativnih proizvoda i usluga.

Svako poduzeće može biti inovativno jer inovacija nije nužno plod slučajnosti ili rezultat rada briljantnog pojedinca. Upravo suprotno, samo sustavan pristup inovativnosti omogućuje konstantno stvaranje novih i inovativnih proizvoda/usluga i korporativne kulture poduzeća. Nažalost, stvaranje inovacija je jedan od najvažnijih poslovnih procesa poduzeća s kojima se rijetko aktivno i sistematski upravlja.

MF PLUS pruža podršku u stvaranju sistema inovativnosti koji osigurava neprekidne inovacije u poslovanju, što u konačnici omogućava sistematsko poboljšanje konkurentske prednosti poduzeća i njegovih proizvoda i usluga.

Svojim znanjima i iskustvom će Vam pomoći da Vaša poduzetnička ideja ne ostane samo želja, već da bude uspješno realizirana odnosno da postane stvarna i dugoročna.

MF Plus d.o.o nudi klijentima sljedeće usluge :

 • Usluge financijskog savjetovanja:
 • Financijska analiza poslovanja
 • Savjetovanje i pružanje podrške za razvoj poduzetništva i izrada biznis plana, što podrazumijeva izradu studije izvodljivosti (da li krenuti u realizaciju planiranog projekta ili ne)
 • Pomoć u iznalaženju načina kako dobre ideje sprovesti u praksu (pravna i zakonska regulativa, ekonomski situacija, lokacijske predispozicije, organizacijska struktura i sl.)

Usluge investicijskog savjetovanja:

 • Izrada investicijskog plana kao osnovnog preduvjeta za dobivanja sredstava iz bankarskih izvora ili nekih drugih razvojnih fondova.
 • Savjetovanje u vezi sa upravljanjem novčanim tokovima, što podrazumijeva financijsku stabilnost i likvidnost;
 • Savjetovanje u vezi sa fondovima Evropske Unije:
 • Pomoći će Vam da Vaša ideja i projekt budu transparentni i odgovorni što je ključno za namjensko korištenje sredstava EU.
 • Pomoć pri izradi, sastavljanju i podnošenju zahtjeva za odobravanje sredstava iz Evropskih razvojnih fondova.
 • Savjetovanje u vezi sa uvođenjem novih tehnika u cilju podizanja efikasnosti i stvaranja dodatne vrijednosti, a u skladu sa standardima, regulativom i zahtjevima Evropske Unije;
 • Savjetovanje prilikom reorganizacije i selekcije kadrova:
 • Organizaciona arhitektura kompanije nije strukturirana jednom zauvijek. Ona mora imati stalne tendencije nadogradnje u skladu sa promjenama u okruženju i trendovima.

U skladu s tim pomoći će Vam:

 • Prilikom  analize Vaših novonastalih potreba;
 • Prilikom  rješavanja izazova i problema koji su povezani sa reformama;
 • Pri inovativnim aktivnostima, što podrazumijeva novo projektovanje  i preustrojavanje poslovnih procesa u svrhu podizanja efikasnosti i efektivnosti usluge.
 • Pri odabiru najboljih zaposlenika, onih koji mogu adekvatno odgovoriti Vašim zahtjevima.

" Zahvaljujući dugogodišnjem radu naših saradnika na jačanju bilateralnih privrednih odnosa između Bosne i Hercegovine i Njemačke te poznavanje njemačkih privrednih struktura, u mogućnosti smo da Vam ponudimo usluge podrške prilikom uspostavljanja poslovnih kontakta sa njemačkim firmama " poručuju iz MF plus kompanije.

U saradnji s svojim partnerima u Njemačkoj traže za Vas i za Vaše proizvode puteve i strategije pristupa tržištima njemačkog govornog područja.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti