Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Poboljšanje pristupa malih i srednjih preduzeća finansijskim sredstvima

16.04.2014. 16:38 / Izvor: eKapija.ba

U Općini Ilidža danas je predstavljen projekt EAF SME "Poboljšanje pristupa malih i srednjih preduzeća finansijskim sredstvima".

Projekat EAF SME je kreiran u saradnji sa Vijećem ministara, entitetskim vladama i Svjetskom bankom zbog  poboljšanja pristupa  malih i srednjih preduzeća finansijskim sredstvima. Razvojni cilj je da se poboljša dostupnost finansijskim sredstvima poduzetnici malih i srednjih preduzeća, kao i da pomogne bankarskom sektoru da izdrži globalni ekonomski  pad, čime se postiže veoma važna uloga održavanja stabilnosti i povoljne poslovne klime u BiH.

Kako je rečeno na prezentaciji, kreditna sredstva nisu namijenjena za trgovinu, kupovinu nekretnina, stambenu izgradnju, veleprodaju, dakle, sredstva su namijenjena u prvom redu privrednim subjektima za očuvanje i jačanje tržišne pozicije u uvjetima krize.

Općina Ilidža, Forum privrednika Općine Ilidža i Fondacija za održivi razvoj-odRaz su organizovali prezentaciju o ovoj temi u cilju što bolje edukacije privrednika na teritoriji općine, zbog lakšeg pristupa navedenim sredstvima, što bi  krajnji rezultat bio povećanje broja zaposlenih, saopćeno je iz Općine Ilidža..

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti