Poboljšati uslove za ulaganje američkih privrednika u BiH

28.01.2020. 08:08 / Izvor: Akta.ba
Poboljšati uslove za ulaganje američkih privrednika u BiH

Sagovornici su razmijenili mišljenje o razvoju energetskog sektora, poljoprivrede i turizma, kao i o politikama koje je neophodno realizovati s ciljem zaštite životne sredine.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac primio je jučer u Sarajevu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Erica Nelsona, s kojim je razgovarao o političkim i ekonomskim prilikama u BiH.

Košarac je informisao Nelsona o primarnim ciljevima u radu Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, te rekao da će funkcionisati na koordinaciji definisanih politika entiteta i Brčko Distrikta, u skladu s jasnim ustavnim i zakonskim nadležnostima.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o razvoju energetskog sektora, poljoprivrede i turizma, kao i o politikama koje je neophodno realizovati u cilju zaštite životne sredine.

Razgovarano je i o vanjskotrgovinskoj razmjeni između dviju zemalja. Na sastanku je ukazano na značaj stanih investicija, te je naglašeno da je neophodno raditi na stvaranju uslova za ulaganje američkih privrednika u BiH.

Fokus razgovora bio je i na ispunjavanju obaveze BiH prema Svjetskoj trgovinskoj organizaciji sa aspekta donošenja odluke o kvalitetu naftnih tečnih derivata, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti