Počela 5. edukativna konferencija o odnosima s javnošću: PROACTIVE okupio stručnjake iz BiH i regije

28.05.2009. 14:35 / Izvor: eKapija.ba
Počela 5. edukativna konferencija o odnosima s javnošću: PROACTIVE okupio stručnjake iz BiH i regije

Trodnevna tradicionalna konferencija o odnosima s javnošću, PROACTIVE 2009, koja je 28.05.2009. godine počela na Kozari, okupila je preko 80 PR praktičara iz Bosne i Hercegovine i regije. Učesnici su u već u prvom predavanju imali priliku da saznaju prave načine kako krizu iskoristiti na najbolji način i kako uspješno poslovati u najtežim trenucima.

"Kontinuirano već pet godina dolazim na PROACTIVE, jer smatram da je kontinuitet kako u poslu tako i u edukaciji izuzetno bitan. PROACTIVE je vrlo korisna edukativna konferencija, jer učesnike kroz predavanja uvijek priprema na promjene i daje smjernice kako u datom trenutku na najbolji način suočiti se sa promjenama. PROACTIVE nije samo koristan za PR praktičare nego i zaposlenici drugih struka stečena znanja i vještine mogu iskoristiti za poslovno napredovanje", istakla je Nevena Blagojević-Podrić, šef Odsjeka za odnose sa javnošću u Administrativnoj službi grada Banja Luka, koja je do sada prisustvovala na svakom PROACTIVE-u.

Teme ovogodišnjeg PROACTIVE-a su prilagođene aktuelnoj situaciji u svijetu i svakodnevnim izazovima sa kojima se PR-ovci susreću u državi i regiji.

Miloš Čirič, međunarodni savjetnik i lobista, otvorio je Proactive sa predavanjem "Kriza, pa šta" i tom prilikom učesnicima prenijeo savjete kako preživjeti ekonomsku krizu i istakao je da je izuzetno bitna kreativna interakcija sa klijentima, pametno upravljanje troškovima i pravilna komunikacija koja će donijeti pozitivne rezultate, a da svi mi pojedinačno moramo da radimo na isticanju značaja komunikacije i da se izborimo da ona dobije stratešku ulogu kako u organizaciji, tako i u životu nas samih.

"Prvi put sam na PROACTIVE-u i smatram da su ovakvi skupovi koji naročito povezuju ljude iz regije veoma značajni, jer u suštini se susrećemo svi sa sličnim poteškoćama, a razmjena iskustava je svakako jedan od najefikasnijih vidova rješavanje prepreka", istakla je Slađana Paunović, portparol FOX televizije iz Srbije.

Sve učesnike PROACTIVE-a očekuju izuzetno kvalitetna predavanja, vrhunski predavači i pozitivno druženje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti