Počela EBRD-ova konferencija u Londonu i sjednica premijera zapadnog Balkana

26.02.2018. 14:06 / Izvor: Fena
Počela EBRD-ova konferencija u Londonu i sjednica premijera zapadnog Balkana

Na konferenciji sudjeluju predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

U Londonu je počela Treća investicijska konferenciju o zapadnom Balkanu, koju organizira Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), na kojoj sudjeluju predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i zamjenik predsjedavajućeg i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.
Nakon službenog otvaranja konferencije i pozdravnih obraćanja predsjednika EBRD-a Sume Chakrabartija, premijera Bugarske Boyka Borisova i ministra za međunarodni razvoj Velike Britanije Lorda Batesa počela je i sjednica premijera zapadnog Balkana.
Zvizdić se susreo s predsjednikom EBRD-a Sumom Chakrabartijem, a očekuje se i potpisivanje memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i EBRD-a. Memorandum se odnosi na intenziviranje saradnje u pružanju podrške inicijativi za jačanje investicijske klime u Bosni i Hercegovini.
Na marginama konferencije Zvizdić će se susresti s vršiocem dužnosti državnog sekretara SAD-a za evropske poslove Matthewom Palmerom.
Tokom boravka u Londonu predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić s premijerima zapadnog Balkana prisustvovat će svečanoj večeri, koju organizira premijerka Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Theresa May, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti