Počela izgradnja trećeg slanog jezera u Tuzli

18.06.2012. 14:23 / Izvor: eKapija.ba
Počela izgradnja trećeg slanog jezera u Tuzli

U toku su radovi na izgradnja trećeg slanog jezera u sklopu kompleksa Pannonica u Tuzli, koje će biti posebno atraktivno, jer će, osim već postojećih sadržaja, ljubiteljima kupanja biti na raspolaganju tobogani i skakaonice, piše portal TIP.ba

Slana jezera privukla investicije

Iz općine Tuzla ističu da se investicija u jačanje lokalne turističke ponude višestruko isplati, jer se već pokazalo da su slana jezera poput magneta privukla čitav niz investicionih ulaganja u prateće sadržaje, s nekoliko stotina uposlenih radnika.

"Kada grad učinite atraktivnim građanima i posjetiocima, onda ga činite atraktivnim i stranim investitorima. Slana jezera su privukla investiciju tvrtke Uni Bristol od 120 miliona eura! To je sigurno jedna od najvećih investicija u BiH. Mi idemo u kampanju `Ljetujte u Tuzli`. Do sada je dva i po miliona karata ovdje prodano!", izjavio je nedavno za Al Jazeeru načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović.

Pannonica pozitivno poslovala u prošloj godini

Panonska jezera prema procjenama u jeku sezone broji i do 12 hiljada kupača dnevno. Ovo je bio dovoljan općinskoj administraciji Tuzle da krenu u proširivanje kompleksa, kako bi boravak posjetilaca iz cijelog regiona učinili što ugodnijim.

"Pannonica je pozitivno poslovala u prošloj godini, platila je sve svoje obaveze prema dobavljačima, radnicima i državi. Sadašnji kapacitet od 10 do 15 hiljada gostiju izgradnjom trećeg bit će proširen. Treće jezero, za koje će biti uloženo 2 miliona KM, izgledat će potpuno drugačije, a za sve naše goste izgradit ćemo i novi parking u blizini novog jezera", kazao je za TIP direktor JP Pannonica Maid Porobić.

Podsjećamo, za izgradnju trećeg slanog jezera Općina Tuzla je uložila oko dva miliona KM koja su obezbijeđena putem kreditnog ugovora sa Razvojnom bankom Federacije Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti