Počela realizacija projekta "Strateško komuniciranje" - 149.526 KM za unaprijeđeno proaktivno komuniciranje

25.08.2009. 11:02 / Izvor: eKapija.ba
Počela realizacija projekta 'Strateško komuniciranje' - 149.526 KM za unaprijeđeno proaktivno komuniciranje

Ured koordinatora za reformu javne uprave sklopio je 24. augusta 2009. godine sa firmama Djikic Consulting services i Đikić d.o.o Ugovor o konsultantskim uslugama za realizaciju projekta "Strateško komuniciranje".

Provođenjem projekta "Strateško komuniciranje" biće unaprijeđeno proaktivno komuniciranje u Vijeću ministara BiH, Vladi FBiH, Vladi RS i Vladi Brčko distrikta BiH. Projekat treba da rezultira istraživanjem stavova javnosti o vladama u BiH i strategijama komunikacija sa godišnjim akcionim planovima komunikacijskih aktivnosti svih centara izvršne vlasti u BiH.

U analizi koja je prethodila izradi projekta uočeno je da vlade u BiH praktikuju u većoj mjeri reaktivno nego proaktivno komuniciranje, koje preporučuje Akcioni plan 1 (AP 1) Strategije reforme javne uprave u oblasti Institucionalna komunikacija. Prema AP 1, svaka vlada dužna je izraditi i usvojiti strateški dokument kojim će definirati ciljne grupe, komunikacione poruke i kanale kao i vidove promocije u javnosti.

Realizacija projekta trajat će devet mjeseci, a njegova vrijednost je 149.526 KM.

Nabavka konsultantskih usluga za ovaj projekat izvršena je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH.

Ovo je drugi projekat koji je finansiran sredstvima Fonda za reformu javne uprave, navodi se u saopštenju Ureda koordinatora za reformu javne uprave.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti