Počela regionalna konferencija o liderstvu i talent menadžmentu

09.11.2017. 11:49 / Izvor: Akta.ba

Veliko interesovanje učesnika vladalo je i za dva predavanja Jesusa Vege, najtraženijeg španskog motivacionog govornika

Najveća regionalna konferencija o liderstvu i talent menadžmentu  –  DRIVE  2017 - počela je danas u kongresnom centru hotela Terme u Sarajevu.

Edin Mehić, osnivač kompanije Kolektiv - posao.ba je kazao kako je zbog svog sadržaja i odličnih prilika za networking i razmjenu iskustava, DRIVE  jedan od najznačajnijih regionalnih događaja kada je riječ o liderstvu i talent menadžmentu.

"Naša ideja vodilja je bila da ukažemo na značaj HRM-a i da kompanijama omogućimo da uče, da se unapređuju i da ostanu u toku sa najnovijim trendovima u području upravljanja ljudskim potencijalima", kazao je Mehić, dodajući kako zajedno sa drugim poslovnim događajima koje organizuju imaju cilj da daju svoj doprinos tome da Sarajevo postane regionalni centar inovacija, učenja i razmjene iskustava.

Veliko interesovanje učesnika vladalo je i za dva predavanja Jesusa Vege, najtraženijeg španskog motivacionog govornika, nekadašnjeg HR direktora kompanije Zara Inditex, Banco Santader i Hewlettt Packard i autora knjige "Senzualna kompanija".

Vega je kazao kako je važno da kompanije ne smiju zaboraviti da ljudi nisu mašine.

"Moguće je biti produktivan i istovremeno sretan u privatnom životu, a ono na što poslodavci trebaju obratiti pažnju je da se zaposlenici više ne žele, da se o njima govori kao o resursima, kao o jednom broju u nizu. Oni žele biti uključeni u razvoj kompanije, podijeliti svoje mišljenje i biti validirani kao emotivna i kreativna bića", kazao je Vege.

Muris Hadžić i Midheta Jeina iz kompanije Dr. Pasha Teamu u svom izlaganju kažu kako je edukacija najbitnija u poslu i da je ona jako važna za razvoj kompanije.

Osvrćući se na problem stresa kazali su kako priroda ima rješenje za svaki problem i svaku situaciju.

U nastavku konferencije učesnici će moći čuti motivacione priče Andre de Wit, nekadašnjeg potpredsjednika Learning and Capability Development odjela u Carlsbergu, koji će govoriti o  liderstvu u vremenu promjena i ključnim vještinama koje su potrebne modernim liderima. 

Pored fantastičnih svjetskih stručnjaka na konfrenciji će govoriti i regionalni stručnjaci i to: Dragana  Mujanović, Menadžer razvoja ljudskih resursa u dm drogerie markt, Bojana Vasiljević,  Senior HR menadžer za zapadni Balkan, Mađarsku i SEE Franchise u Marbo-u  kompaniji PepsiCo grupacije, Dušan Basalo, Senior partner u Atria Group, Pavle Budinčević, direktor u Assessment Systems Adria, i dr.

Inače, u organizaciji  kompanije  Kolektiv  –  Posao.ba, DRIVE  konferencija  već osmu godinu zaredom okuplja najznačajnije HR stručnjake, a učesnicima daje priliku da se upoznaju  s najnovijim praksama u vođenju zaposlenika.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti