Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Počele pripreme za 04. Branding konferenciju!

13.03.2014. 10:55 / Izvor: eKapija.ba

U sklopu priprema za 04. Branding konferenciju, koja će se održati 13. juna, 2014. godine u Sarajevu, ekspertni tim za organizaciju ovog događaja u svrhu poboljšanja programskog sadržaja realizirao je regionalno istraživanje aktualnih tema i interesnih sfera marketinških stručnjaka.

Kako je saopćeno iz Via Medie, organizatora konferencije, istraživanje je sprovedeno na području Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije i Crne Gore  na uzorku od 1591. ispitanika koji su eksperti iz oblasti tržišnih komunikacija, marketinga, brandinga, prodaje i predstavnika specijaliziranih medija.

Prilikom odabira predavača za narednu godinu, prednjačili su predavači iz regiona sa 46% zastupljenosti, potom međunarodni stručnjaci sa 28%, i na kraju domaći bh. stručnjaci sa 26%.

U dijelu analize tematskih sadržaja, 72% ispitanika atraktivnom smatra temu psihologije potrošača, 66% njih zanima upravljanje komunikacijom branda, dok 57% ispitanika želi razgovarati o naprednim upotrebama društvenih mreža. Više od polovine ispitanika izuzetno zanimljivim smatra i razvoj brand identiteta, te kreiranje brand strategije.

Prilikom izbora panelista i predavača koji dolaze iz različitih oblasti, ispitanici najzanimljivijom smatraju  FMCG kategoriju - 18%, financijski sektor - 17%, retail - 14%, humanitarni i društveno odgovorni rad - 13%, ljepotu i modu - 11%, telekomunikacije - 11%, te auto industriju - 8%.  Preostalih 8% odgovora pripada drugim oblastima.

Branding konferencija će i ove godine, poštujući želje marketing eksperata iz cijele regije, ponuditi najsvježije teme i pokrenuti aktuelna pitanja, usmjeravajući učesnike ka kreiranju strateških planova koji će im omogućiti uspjeh na promjenjivom i nepredvidivom lokalnom, regionalnom i internacionalnom tržištu, poručuju organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti