Počeli radovi u Privrednom centru Skenderija: Tri mjeseca za klimu i rasvjetu

12.07.2012. 10:35 / Izvor: Oslobođenje
Počeli radovi u Privrednom centru Skenderija: Tri mjeseca za klimu i rasvjetu

Nakon što su potpisani ugovori sa tri firme, počeli su radovi u Privrednom centru Skenderija. Kako ističe direktor KSC-a Skenderija Hajriz Bećirović, posao obuhvata ugradnju klime, ventilacije i grijanja u Privrednom gradu, zatim izradu spuštenog stropa na jednom dijelu i zamjenu rasvjetnih tijela na njemu.

Prvi posao dobila je firma Klima trade, drugi Ahydron građenje, a zamjenu rasvjetnih tijela firma Elekting. Procjena svih radova je 250.000 maraka, a oni će se finansirati iz kreditnih sredstava.

"Firme su uvedene u posao, a rok za završetak svih radova maksimalno iznosi tri mjeseca, s tim što očekujemo da se oni završe i puno ranije", kazao nam je Bećirović.

U KSC-u Skenderija su, prema riječima direktora Bećirovića, nastavili pregovore o iznajmljivanju poslovnih prostora u Privrednom gradu nakon što je većina dužnika isplatila dobar dio obaveza. Trenutno su u toku pregovori sa interesentima o 1.500 kvadrata prostora.

Kada je riječ o obnovi ledene dvorane, čiji je krov pao pod teretom februarskih padavina, uprava KSC-a Skenderija poslala je zahtjev i predstavnicima Udruženja sajmova srednje i istočne Evrope (CEFA) da finansijski učestvuju u rekonstrukciji.

"Predstavnici CEFA su dolazili u Sarajevo i imali smo sastanak u Kantonu Sarajevo. Dogovorili smo da nam dostave pismo namjere, pa ćemo vidjeti", zaključuje Bećirović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti