Počelo cvjetno jesenje ukrašavanje sarajevskih zelenih površina

21.09.2020. 13:48 / Izvor: Akta.ba
Počelo cvjetno jesenje ukrašavanje sarajevskih zelenih površina

Tradicionalno, prva i najveća, od 7.000 cvjetova je cvjetna gredica uz najfrekventniju saobraćajnicu i pješačku stazu u Malom parku, u centru grada.

Igrom cvjetnih krugova u gredici, na zelenoj površini u Malom parku danas je preduzeće Park počelo jesenje cvjetno ukrašavanje sarajevskih zelenih površina.

Prošle sedmice na ovoj lokaciji u ulici Maršala Tita, preko puta zgrade Predsjedništva BiH uklonjeno je staro, ljetno cvijeće, a jutros je iz Parkovog rasadnika stigla isporuka novih sezonskih dvogodišnjih cvjetova.

Naime, tokom ljeta u Parkovom rasadniku u Nedžarićima vrtlari i cvjećari iz sjemena su proizveli i uzgojili novo, dvogodišnje cvijeće kojim će od danas pa do oktobra urediti nekoliko lokacija u KS.

Tradicionalno, prva i najveća, od 7.000 cvjetova je cvjetna gredica uz najfrekventniju saobraćajnicu i pješačku stazu u Malom parku, u centru grada. Ručno, cvijet po cvijet vrtlari i cvjećari Parka grade danas ovu prekrasnu dekoraciju od krugova u nekoliko boja.

Do kraja dana će biti gotova, a činit će je vrste kojima snijeg i niske temperature neće naštetiti.

Nakon ove lokacije u Parkovom rasadniku u Nedžarićima spremne su i nove isporuke cvijeća kojim će u narednim danima biti ukrašen prostor u ulicama Mula Mustafe Bašeskije, Obali Isa-bega Ishakovića, na rondou na Ilidži, ispred zgrade KSC-a u Vogošći i na drugim lokacijama koje općine kandiduju. Inače uređenje sarajevskih parkova i zelenih površina sezonskim cvijećem iz vlastite rasadničke proizvodnje aktivnosti su koje preduzeće Park radi dva puta godišnje, jednom jednogodišnjim na proljeće i drugi put u jesen, kao sada, dvogodišnjim.

Dio sezonskog cvijeća kojim ljubitelji mogu ukrasiti svoje balkone, bašte, vrtove već se nalazi i na prodajnim policama Parkovog vrtnog centra Flora u Nedžarićima, u ulici Aleja Bosne srebrene 66.

"Svi koji tokom zime žele cvjetne i uređene žardinjere i travnjake mogu nas posjetiti, a radno vrijeme je od 8,00 do 19,00 sati", saopšteno je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti