Počelo istraživanje o Najpoželjnijem poslodavcu u BiH!

12.02.2020. 10:33 / Izvor: Akta.ba
Počelo istraživanje o Najpoželjnijem poslodavcu u BiH!

Kompanija Kolektiv i vodeći portal za zapošljavanje u BiH – Posao.ba već 14. godinu organizuju najveće istraživanje o percepciji najpoželjnijih poslodavaca na području BiH.

Kompanija Kolektiv i vodeći portal za zapošljavanje u BiH – Posao.ba već 14. godinu organizuju najveće istraživanje o percepciji najpoželjnijih poslodavaca na području BiH.

Proglašenju najpoželjnijih poslodavaca u našoj zemlji prethodi dvomjesečno online istraživanje dostupno javnosti na www.posao.ba, koja daje svoj glas i ocjenjuje koje kompanije su prema njihovom mišljenju i iskustvu najatraktivnije za rad.

Cilj istraživanja

Cilj istraživanja Najpoželjniji poslodavac jeste odati priznanje poslodavcima koji brinu o zaposlenima i nude dobre uslove za rad, razvoj i edukaciju. Na taj se način i kompanije dodatno motivišu da unapređuju svoje odnose prema zaposlenicima te ulažu u razvoj zaposlenih kao i da izgrađuju brend poslodavca. S druge strane, cilj je unaprijediti imidž privatnog sektora kao poslodavca, i podstaći osobe koje traže posao da se zapošljavaju u privatnom sektoru.

Kako glasati i osvojiti vrijednu nagradu 

Građani u anketi navode one poslodavce kod kojih bi najviše voljeli raditi i otkrivaju razloge zbog kojih su baš oni zaslužili mjesto na njihovom popisu najpoželjnijih. 

Tako su u prošlogodišnjem istraživanju ispitanici kod poslodavaca najviše cijenili dobar odnos prema zaposlenicima a odmah potom i pozitivno radno okruženje. Među najvažnijim razlozima za izbor najpoželjnijih poslodavaca nalaze se i visok kvalitet proizvoda ili usluga kao i sigurnost zadržavanja posla.

U ovogodišnjem online istraživanju mogu učestvovati svi, a slučajnim odabirom jednog od učesnika istraživanja nagrađujemo i vrijednom nagradom, mobilnim telefonom Xiaomi Mi note 10. Istraživanje je otvoreno do kraja aprila a možete mu pristupiti OVDJE.

Budite Najpoželjniji

Snažan brend poslodavca, prema mišljenju većine stručnjaka za regrutaciju, presudan je faktor u zapošljavanju vrhunskih talenata. S tim se slažu i poslotražioci, jer čak 61% kandidata mlađih od 40 godina će razmatrati ponudu za posao u odnosu na to kakvu reputaciju kompanija nosi sa sobom.

Jednostavno je - “Najpoželjniji poslodavac“ je najpoželjniji jer svi žele raditi kod njega, i to je priznanje koje omogućava kompaniji da se pozicionira u svijesti poslotražioca kao mjesto na kojem bi oni željeli raditi i napredovati. Takođe,postojećim uposlenicima daje potvrdu da rade na najpoželjnijem mjestu na tržištu rada u BiH, što doprinosi njihovom opštem zadovoljstvu i povećanoj produktivnosti kao i motivaciji na radnom mjestu. Neke od najvećih kompanija u BiH bili su dobitnici priznanja "Najpoželjniji poslodavac" proteklih godina, a dosadašnji dobitnici ovog prestižnog priznanja predstavljeni su na www.poslodavac.ba.

Zanima vas da li se vaša kompanija ove godine nalazi među potencijalnim Najpoželjnijim poslodavcima? Učestvujte u istraživanju i saznajte!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti